μύκονος-διακοπές-για-τον-18χρονο-πρίγκι-1055622
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.08.2022 | 09:00

Μύκονος: Διακοπές για τον 18χρονο Πρίγκιπα με τη πολυτελέστατη ζωή και τις ατελείωτες σπατάλες

Ο 18χρονος πρίγκιπας του Μαρόκου, Μουλάι Χασάν, επέλεξε τη Μύκονο για τις καλοκαιρινές του διακοπές και άφησε το στίγμα του, καίγοντας 500ευρα για το κέφι του.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας βρέθηκε, πριν από λίγες ημέρες, στο νησί των ανέμων και η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου, καθώς εθεάθη να γλεντά ανέμελα με την παρέα του και στο τσακίρ κέφι έκαιγε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Από τα 10 του χρόνια, ο Μουλάι Χασάν εκπαιδεύεται για να γίνει μια μέρα βασιλιάς του Μαρόκου, καθώς θα διαδεχθεί τον πατέρα του, Μοχάμεντ ΣΤ’, στο θρόνο. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένα παιδί, που όπως επιτάσσει η ηλικία του, ξεφαντώνει με την πρώτη ευκαιρία.

Ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά Μοχάµεντ ακολουθεί εδώ και κάποια χρόνια τον πατέρα του στις επίσημες εκδηλώσεις, προκειμένου να είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του, όταν έρθει η ώρα να τον διαδεχθεί.

Ο 18χρονος πρίγκιπας του Μαρόκου, μάλιστα, είχε γίνει viral, πριν από λίγα χρόνια, όταν σκούπιζε αυθόρμητα το χέρι του, κάθε φορά που το φιλούσε κάποιος, δεδομένου ότι το χειροφίλημα είναι ο επιβεβλημένος χαιρετισμός μεταξύ των µελών της ανώτερης κοινωνίας της χώρας.

Στο μεγάλωμα του μελλοντικού βασιλιά, καταλυτικό παράγοντα έπαιξε και η μητέρα του, Λάλα Σάλμα, η οποία είναι μία γυναίκα με τεράστια επιρροή στο θρόνο. Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, από την εκτίμηση που της έχει ο βασιλιάς, αλλά και η αυλή.

Κι αυτό γιατί η Λάλα Σάλμα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά της περιοχής, στην οποία δόθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας, καθώς οι γυναίκες δεν είθισται να λαμβάνουν βασιλικούς τίτλους.

Η πριγκίπισσα Λάλα Σαλμά ήταν παντρεμένη για 16 χρόνια με τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ΄ και χώρισαν στα τέλη του 2018, διατηρώντας όμως τον τίτλο της πρώην βασίλισσας-πριγκίπισσας, καθώς είναι η μητέρα του διαδόχου Μουλάι Χασάν.

Ο 18χρονος πρίγκιπας του Μαρόκου έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 18χρονος πρίγκιπας του Μαρόκου επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές. Τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, τον Αύγουστο του 2014, επισκέφθηκε την Κέρκυρα, το 2015 τη Μύκονο και την Κυλλήνη, ενώ το 2019 η πριγκίπισσα Λάλα Σαλμά με το γιο της έκαναν διακοπές στη Σκιάθο. Φέτος, ο νεαρός πρίγκιπας θέλησε να τιμήσει μόνος του τη χώρα μας.

Ο Μουλάι Χασάν έδειξε προτίμηση για την αεροπλοΐα και θα είναι ο πρώτος της οικογενείας που θα ασχοληθεί με τους αιθέρες. Ο πατέρας του σπούδασε νομικά. Γνωρίζει τις ευθύνες που αποτελούν μέρος της βασιλικής οικογένειας και συχνά εμφανίζεται μαζί με τον βασιλιά σε μεγάλες εκδηλώσεις διεθνώς και στο Μαρόκο.

Πέρυσι, ο 18χρονος πρίγκιπας του Μαρόκου προήδρευσε της τελετής έναρξης της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργίας (SIAM) στο Μαρόκο και ήταν ο νεότερος συμμετέχων στη Σύνοδο Κορυφής του “One Planet” στη Γαλλία το 2017, όταν κέρδισε διεθνή αναγνώριση, ενώ το 2019, χαιρέτησε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μάρκλ στο Royal Guest Palace στο Ραμπάτ.

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με το αεροσκάφος Gulfstream G650 των 67,4 εκατομμυρίων δολαρίων, για το οποίο λένε ότι είναι ένα από τα πιο ακριβά και πιο ισχυρά διαθέσιμα τζετ VIP.

Η πινακίδα κυκλοφορίας «CN-AMH» σημαίνει «Altesse» (ή «Majesty») που του δίνει το προνόμιο να χαρακτηρίζεται ως «Μεγαλειότητα Moulay Hassan» . Μπορεί να πετάξει 14.000 χιλιόμετρα χωρίς στάση και μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος, ενώ διαθέτει σύστημα πυραυλικής άμυνας Ισραηλινών J-Music 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δημοτικότητα του Μουλάι Χασάν στο Μαρόκο μπορεί να εκτιμηθεί από γεγονός ότι η πίστα αγώνων ταχύτητας Circuit International Automobile Moulay Hassan στο Μαρακές και το 12.000 θέσεων γήπεδο του Ραμπάτ Stade Moulay Hassan φέρουν αμφότερα το όνομά του.

Για τον 18χρονο πρίγκιπα οι οικογενειακές διακοπές φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο νησί της Σκιάθου, τον Ιούλιο του 2019, η βασιλική οικογένεια νοίκιασε ένα πολυτελές γιοτ με το όνομα Serenity, το οποίο κοστίζει 550.000 ευρώ την εβδομάδα.

Νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο και συνεργάζεται στενά με τον πατέρα του, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Μαρόκο είναι ένα ήσυχο μέρος για ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Το 2017, ο Μουλάι Χασάν καλωσόρισε θερμά τα παιδιά της Παλαιστίνης, ενώ τα εισήγαγε στον πολιτισμό του Μαρόκου.