μύκονος-απειλούν-με-αποκλεισμό-του-νη-478148
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.05.2018 | 20:10

Μύκονος: Απειλούν με αποκλεισμό του νησιού για τις «γουρούνες»

Πορεία και συγκέντρωση έγινε από ιδιοκτήτες «γουρούνων» στην Μύκονο. Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας μαύρες σημαίες, διαμαρτυρηθηκαν για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και απαγορεύει τη χρήση τους στην άσφαλτο. Οι διαδηλωτές είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων ενοικίασης μηχανών και τονίζουν ότι έχουν κάνει μεγάλη επένδυση σε τέτοιου είδους μηχανές και τώρα χάνουν τα χρήματα που επένδυσαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το cyclades24, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι ιδιοκτήτες θα φτάσουν μέχρι και στον αποκλεισμό του νησιού!

Σύμφωνα με το πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσικλετών Μυκόνου Θανάση Νάζο, «ξεκινάνε οι κινητοποιήσεις με κλιμακούμενη ένταση. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να φτάσουμε στα άκρα, μα αν χρειαστεί θα γίνει κι αυτό. Η καλή διάθεση και η προσπάθεια διαλόγου δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. Οι προθέσεις του Υπουργείου είναι πλέον ξεκάθαρες. Ο Υπουργός είναι αδιάφορος για τις ειδικές συνθήκες του νησιού μας και συγχρόνως αποφασισμένος να μας «τελειώσει». Έχουμε προσπαθήσει περισσότερες από έξι φορές να τον συναντήσουμε ωστόσο ακόμα περιμένουμε να πάρουμε απάντηση, για το τι θα γίνει με την κυκλοφορία των ATV 50cc. Δεν μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος της καταστροφής. Μόνο στην Μύκονο 55 επιχειρήσεις, με περισσότερες από 2200 «γουρούνες» οδηγούνται στο γκρεμό…Η Μύκονος ουσιαστικά βάλλεται από οποιοδήποτε άλλο νησί γιατί εδώ έχουμε το 95% των οχημάτων ATV που είναι 50 κυβικά και συνεπώς με τον νόμο αυτό πλήττεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νησί. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Είμαστε 55 καταστήματα, δεν δουλεύουμε από 1η Μαΐου, δεν έχουμε βγάλει ΑTV στο δρόμο και δυστυχώς θα κλείσουμε. Υπάρχουν 2000 ATV στη Μύκονο γιατί είναι πολύ μεγάλος και ο όγκος των πελατών. Και πρέπει να εξυπηρετηθούν».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Χρήστος Ρίζος τονίζει πως «Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου κάποιες επιχειρήσεις τις πλήττει και κάποιες τις κάνει να υπολειτουργούν. Είναι ένας νόμος ο οποίος πλήττει στοχευμένα τη Μύκονο. Μέχρι το 2015 το νησί είχε αμιγώς 50 κυβικά και το 90% είναι 70 κυβικά. Δηλαδή απαγορεύονται σε μια ημέρα 2200 οχήματα. Αυτό προκαλεί μεγάλες ζημιές στις επιχειρήσεις και τον τουρισμό. Και το κυκλοφοριακό της Μυκόνου θα επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό γιατί τα ATV θα αντικατασταθούν με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα τα οποία θα κάνουν το νησί να ασφυκτιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα, οι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ωστόσο αν δεν συναντηθούν με τον Υπουργό και αν δε εισακουστούν τα αιτήματα τους, θα προχωρήσουν την Τετάρτη σε πιο δραστικές κινητοποιήσεις, απολύοντας τόσο το λιμάνι όσο και το Διεθνές αεροδρόμιο, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις αφιξο-αναχωρήσεις των πλοίων και στην ταλαιπωρία των επιβατών. Αυτό συνεπάγεται ότι θα προκαλέσει προβλήματα στο Τουρισμό της Μυκόνου…