μπούκαρε-με-μπουκάλες-υγραερίου-στο-μ-1041779
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2022 | 08:08

Μπούκαρε με μπουκάλες υγραερίου στο μαγαζί του αδερφού του και έβαλε φωτιά

Φωτιά σε σπίτι και ένα κατάστημα με ρούχα εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Πολιχνίτου στη Λέσβο.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή διαμάχη μεταξύ αδερφών 62 και 71 ετών αντίστοιχα, με τον ένα εκ των δύο να έχει μανία εκδίκησης σε βάρος του άλλου.

Ο μεγαλύτερος αδερφός, ο 71χρονος, από πολύ μικρός είχε πάει στις ΗΠΑ και μάλιστα δίπλα σε έναν Γερουσιαστή θείο του στη Μασαχουσέτη. Οι πληροφορίες λένε ότι έβγαλε αρκετά χρήματα, γύρισε στην Ελλάδα και έκανε ένα ταξιδιωτικό γραφείο δίπλα στην αμερικανική βάση. Έβγαλε μάλιστα και μία αγγλόφωνη εφημερίδα, και ζούσε σε μία κατοικία τεράστιας έκτασης 30 στρεμμάτων στον Χορτιάτη.

Ωστόσο, στη συνέχεια έχασε όλη αυτή την περιουσία και οι συγγενείς του που είχαν μείνει στη Λέσβο, συνέχισαν τη ζωή τους, φτιάχνοντας επιχείρηση, ένα κατάστημα γενικού εμπορίου, στο οποίο δούλευε ο μικρότερος αδερφός του.

Όταν ο 71χρονος φαλίρισε, ο 62χρονος αδερφός του τον συντηρούσε, ωστόσο τα τελευταία 10 χρόνια είχε σταματήσει να τον ενισχύει οικονομικά. Αυτή ήταν και η αιτία της μεγάλης σύγκρουσης μεταξύ των αδερφών.

Στη συνέχεια ο 71χρονος έβαλε φωτιά στην μονοκατοικία του 62χρονου, έβαλε φωτιά στο γκαράζ και στο σπίτι του αδερφού του, ο οποίος σώθηκε από θαύμα.

Ο 62χρονος άκουσε εκρήξεις από φιάλες προπανίου, πήγε να βγει από την πόρτα όπου κάηκαν τα χέρια του και τελικά διασώθηκε πηδώντας από το παράθυρο. Μετέβη στο κέντρο υγείας με εγκαύματα στα χέρια. Την ίδια στιγμή ο 71χρονος έπεσε με το φορτηγάκι πάνω στο κατάστημα γενικού εμπορίου της οικογένειας και έβαλε φωτιά.

Ο 71χρονος είχε μαζί του και δύο φιάλες προπανίου οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να απανθρακωθεί μέσα στο κατάστημα.