μπλόκο-στην-κοκαΐνη-των-2-εκατ-ευρώ-στο-712220
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2023 | 15:42

Μπλόκο στην κοκαΐνη των 2 εκατ. ευρώ στο μεγάλο λιμάνι

Μπλόκο στην κοκαΐνη των 2 εκατομμυρίων ευρώ, έβαλαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής.

Ο εντοπισμός των 57 κιλών της «λευκής κυρίας» έγινε στο λιμάνι του Πειραιά και όπως διαπιστώθηκε, ταξίδεψε απο το Εκουαδόρ, στη χώρα μας καταχωνιασμένη στον ψυκτικό μηχανισμό κοντέρινερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός έγινε στις 7 Φεβρουαρίου όταν μετά απο πληροφορίες που έδωσε «βαθύ λαρύγγι» της πιάτσας στα λαγωνικά της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, διενεργήθηκε έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου.

Οι αστυνομικοί, μετά την ερευνα, έθεσαν σε παρακολούθηση το κοντέινερ και περίμεναν να εμφανισθεί ο παραλήπτης προκειμένου να τον πιάσουν στα δίχτυα τους.

Όμως όταν είδαν ότι μετά από 10 ημέρες δεν εμφανίστηκε κανείς τότε αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην κατάσχεση του «χρυσού» φορτίου των 2 εκατομμυρίων ευρώ που το καρτέλ ειχε σπάσει σε 50 συσκευασίες συνολικού βάρους 57 κιλών και 195 γραμμαρίων.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών ενώ στην επιχείρηση «μπλόκο στο μεγάλο λιμάνι» συμμετείχαν στελέχη της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.