μπλόκα-για-κόντρες-στην-παραλιακή-δεί-1009391
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.04.2022 | 17:49

Μπλόκα για κόντρες στην παραλιακή -Δείτε ποιους “στρίμωξαν”

Κόντρες στην παραλιακή!

Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, εντοπίζοντας μεταξύ άλλων να κινείται στο παραλιακό μέτωπο ένα supercar υπερύψηλων επιδόσεων που ο οδηγός του φέρεται να συμμετέχει σε κόντρες.

Ο λόγος για μία υπερπολυτελή Lamborghini που έβαλε… φωτιά στην άσφαλτο (σ.σ. όπως αναφέρει το newsbeast, υπάρχουν και σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να κινείται ακόμη και με 300χλμ./ώρα).

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας κατάφεραν να την εντοπίσουν όχι όμως και να την ταυτοποιήσουν. Αυτό, όμως, συνέβη με άλλο όχημα που εντοπίστηκε να κινείται επίσης με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν οδηγώντας το όχημα για έκτακτο τεχνικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει παράνομες τροποποιήσεις.

Τα αστυνομικά μπλόκα στήθηκαν σε όλο το παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Αθηνών – Σουνίου και Βουλιαγμένης, εστιάζοντας σε αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητες κ.ά. αδικήματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκαν 362 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 106 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, από τις οποίες η μία σε βαθμό πλημμελήματος.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

56 για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, 39 για παράνομη στάθμευση, από τις οποίες 2 για ράμπα αναπήρων και 3 σε ειδικούς χώρους στάθμευσης αποκλειστικά οχημάτων ατόμων με αναπηρία,

2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

1 για οδήγηση για επίδειξης ικανότητας,

1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

1 ανασφάλιστο όχημα,

1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και 4 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 34 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 53 άδειες ικανότητας οδήγησης. «Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα», σημειώνουν από την Τροχαία.