μπιμπίλας-για-άρη-σερβετάλη-από-τι-να-639714
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.11.2021 | 16:32

Μπιμπίλας για Άρη Σερβετάλη: «Από τι να τον προστατέψω; Εγκατέλειψε ένα θέατρο»

«Πολλοί ηθοποιοί μη εμβολιασμένοι δουλεύουν στα θέατρα και αν κάποιος απολυθεί και το καταγγείλει πηγαίνουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αν κάποιος δεν το καταγγείλει, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Αυτούς που αφήνει το θέατρο να δουλεύουν χωρίς να είναι εμβολιασμένοι και δεν ανήκουν στο Σωματείο από τι να προστατευτούν;

Μου γράφουν στο facebook ότι δεν προστατεύω τον Άρη Σερβετάλη. Από τι να τον προστατέψω; Από το ότι εγκατέλειψε ένα θέατρο; Από το ότι δεν είναι μέλος του Σωματείου και δεν θέλει να είναι;» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, αναφερόμενος στην αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση που πρωταγωνιστούσε.

«Έχουμε πολλά προβλήματα σε πολλά θέατρα γιατί απολύονται οι μη εμβολιασμένοι και τους προστατεύουμε πηγαίνοντας στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Αναφερόμενος στις κριτικές εναντίον του κ. Σερβετάλη, στο διαδίκτυο, ο κ. Μπιμπίλας σημείωσε πως αυτή είναι η κατάσταση στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ και ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα. «Ξέρετε τι bullying έχω δεχθεί επειδή λέω κάντε το εμβόλιο; μέχρι που μου έχουν πει ότι με πληρώνει η κυβέρνηση, που είναι πολύ σαφές ότι εγώ ανήκω στην αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτό το θέατρο από το οποίο ο κ. Σερβετάλης αποχώρησε θέλουμε να προστατέψουμε τους άλλους ηθοποιούς. Ο παραγωγός είναι από τους πολύ καλούς. Βεβαίως έχει συνυπευθυνότητα που αποφάσισε να ακούσει τον κ. Σερβετάλη και έβαλε αυτούς τους όρους που η εξουσία της αναγνωρισιμότητας του δίνει, γιατί αν ήταν άσημος ηθοποιός δεν θα τολμούσε να πει στον παραγωγό ότι θα σηκωθώ να φύγω αν η κυβέρνηση κάνει αυτό.

Εξαιτίας του ότι είναι πρωταγωνιστής μπορεί και το κάνει. Εμείς προστατεύουμε τους ηθοποιούς από την δουλειά τους, όχι όταν την αφήνουν μόνη τους. Ο παραγωγός είναι πολύ εντάξει, μου είπε ότι θα εξακολουθήσει να πληρώνει τους ηθοποιούς μέχρι να βρει αντικαταστάτη. Σε περίπτωση που δεν βρει θα τους αποζημιώσει».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σερβετάλης, σημείωσε πως έχει επηρεαστεί αρνητικά η κίνηση στα θέατρα, αφενός λόγω του ότι ο κόσμος φοβάται, αφετέρου έχουν παίξει ρόλο «τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης που βρίσκεται σε πανικό και κάθε βδομάδα παίρνει άλλα μέτρα, μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση του χάους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δικαιολογώ την κυβέρνηση που είναι σε πανικό, γιατί σε τέτοιο χάλι που βρισκόμαστε με την συνυπευθυνότητα του λαού, τι να κάνει; Αλλά να μπαίνεις στο θέατρο φιμωμένος που δεν μιλάς και στο μπαρ αφίμωτος, αυτό δεν είναι αλλοπρόσαλλο;» κατέληξε κ. Μπιμπίλας.