μπαράζ-κρουσμάτων-σε-φαντάρους-μετ-851926
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.01.2022 | 09:02

«Μπαράζ» κρουσμάτων σε φαντάρους μετά από υποχρεωτικό αγιασμό

Σε σοβαρές καταγγελίες για συρροή κρουσμάτων σε φαντάρους στην 180 ΜΚΒ ΧΩΚ έπειτα από υποχρεωτική συμμετοχή σε Αγιασμό προχώρησε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Μάλιστα καταγγέλλει ότι ενώ τα μέτρα της Διοίκησης είναι υποχρεωτικά pcr, οι φαντάροι τα πληρώνουν μόνοι τους. Κάτι που συμβαίνει και τις μάσκες υψηλής προστασίας, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Σε επιστολή καταγγελίας τους που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σημειώνουν επίσης ότι Και «άτομα τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα τα έχουν και κυκλοφορούν χύμα μέσα στο στρατόπεδο».

Αναλυτικά η καταγγελία

180 ΜΚΒ ΧΩΚ: Καλπάζει ο Κορονοιός μετά από Υποχρεωτική συμμετοχή σε Αγιασμό!

Μα τέλος πάντων…

Ποιος δίνει αυτές τις διαταγές;

Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά;

Ποιος αποφασίζει να γράψει στα παλιά του τα άρβυλα τον κίνδυνο από τον Κορονοιό και να ριψοκινδυνεύσει με την Υγεία και την Ζωή τόσων ανθρώπων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Διαβάστε τι μας καταγγέλλουν οι συνφάνταροι από την 180 ΜΚΒ ΧΩΚ, σε Επιστολή Καταγγελίας τους που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Η Δ Πυροβολαρχία της “180 ΜΚΒ ΧΩΚ” έχει γεμίσει με κρούσματα COVID.

Επτά άτομα έχουν ασθενήσει, σύνολο 4 στελέχη και 3 στρατιώτες.

Και ένας στρατιώτης που κατά πάσα πιθανότητα νοσεί, περιμένουν να τον πάνε για τέστ…

Μια βρίσκεται στον θάλαμο οπλιτών.

Η διασπορά ξεκίνησε από διενέργεια αγιασμού όπου Υποχρεωτικά συμμετείχαμε!

Και συνεχίζει η καταγγελία:

Τα μέτρα της Διοίκησης είναι υποχρεωτικά pcr, τα οποία τα πληρώνουμε μόνοι μας .

Και η χρήση αντισηπτικού και μάσκας n95.

Επίσης άτομα τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα τα έχουν και κυκλοφορούν χύμα μέσα στο στρατόπεδο .

Δεν τηρούνται τα μέτρα ούτε στο 20%.

Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει όλες αυτές τι πολύ σοβαρές καταγγελίες;

Υπάρχει Καραντίνα στην μονάδα;

Και αν όχι γιατί;

Έγινε Απολύμανση;

Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας δεν είχε προπαγανδίσει ότι θα παρέχει δωρεάν προληπτικά μέσα -μάσκες, γάντια, είδη απολύμανσης;

Είναι η δεύτερη καταγγελία μέσα σε δύο μέρες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ότι όχι μόνο παραβιάζουν με τον πιο αδίστακτο τρόπο τα δικαιώματα των φαντάρων, αλλά τους φορτώνουν και το οικονομικό βάρος για την αντιμετώπιση του Κορονοιού, καθώς ο Ιος εξαπλώνεται στις μονάδες εξαιτίας των επικίνδυνων αποφάσεων τους.

Απαιτούμε τώρα σοβαρά μέτρα.

Να σεβαστούν επιτέλους τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Να αναλάβουν όλο το κόστος των Προληπτικών μέτρων και να μην Υποχρεώνουν τους συνφάνταρους να πληρώνουν τα ΤΕΣΤ.

Από ποια Διαταγή του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ προβλέπεται αυτό;

Απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να κάνει σοβαρή Έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες!

Θυμίζουμε:

Πολύ σοβαρή Καταγγελία από 398 ΕΑΡΜΕΘ (Λέσβος): Επικίνδυνη προσπάθεια συγκάλυψης κρουσμάτων covid-Βάζουν σκοπιά ακόμη και φαντάρους που θα έπρεπε να μπουν Καραντίνα!

Δεν γίνεται να παίζουμε με την υγεία όλων! Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Λίγες μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος, και ενώ η εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα (μέχρι και χθές ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ανέρχονταν στα 1.170.293 με ημερήσια μεταβολή στο +3,1%). Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στους βαρέα πάσχοντες, τους οικείους των χιλιάδων χαμένων συνανθρώπων μας αλλά και σε όσους και όσες δίνουν καθημερινά την μάχη να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας.

Σαν κομμάτι της κοινωνίας, εμείς οι φαντάροι, αφουγκραζόμαστε την αγωνία όλων να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση, αλλά και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Ωστόσο, τα δεκάδες και κατά συρροή φαινόμενα κακής διαχείρισης ή ακόμα και αδιαφορίας από πλευράς ανωτέρων μας για την κρισιμότητα της κατάστασης, ενισχύουν αυτό το αίσθημα ανασφάλειας και μας γεμίζουν οργή.

Από την πρώτη μέρα που πατήσαμε το πόδι μας στο στρατόπεδο, οι δεκάδες ανακοινώσεις από πλευράς του επιτελείου για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου αλλά και οι οδηγίες για την υγειονομική μας προστασία, πολλές φορές είτε γινόταν κατ΄επίφαση είτε αναλώνονταν στο επίσημο κυβερνητικό αφήγημα της «ατομικής μας ευθύνης».

Μπορεί να μας διαχώριζαν σε θαλάμους με βάση το αν ήμασταν ή όχι εμβολιασμένοι, αλλά οι λιγοστές τουαλέτες και οι χώροι εστίασης ήταν κοινοί.

Μπορεί να μας υποχρέωναν να φοράμε μάσκες όλη την ώρα (ακόμα και κατά μονάς σε εξωτερικούς χώρους) αλλά δεν προβλέπονταν με κανέναν τρόπο η διενέργεια test για τους εξοδούχους (εμβολιασμένους και μη). Όσο για το κόστος της προστασίας, αυτό πέφτει αποκλειστικά στους φαντάρους για τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά) για τον έλεγχο (self ή όποιο άλλο test) ενώ πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας δεν υπάρχει παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Ενώ όλα τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και καιρό, οι άδειες των διακοπών σε συνδυασμό με την πρωτοφανή έξαρση των κρουσμάτων μετέτρεψαν την όλη κατάσταση από εύφλεκτη σε ανεξέλεγκτη.

Στο όνομα της υποστελέχωσης του στρατοπέδου και με το βλέμμα αποκλειστικά στραμμένο το να βγουν οι υπηρεσίες, ανώτεροί μας παρέκαμψαν τις εγκλήσεις μας να διενεργηθεί ιχνηλάτηση και έλεγχο για πιθανά κρούσματα όσων επέστρεφαν από το πρώτο γκρουπ, αλλά και όταν εντέλει μετά από πιέσεις έγινε test σε συναδέλφους και βρέθηκε θετικό κρούσμα στο στρατόπεδο, η αντίδραση από πλευράς τους ήταν η συγκάλυψη και αποσιώπηση.

Συγκεκριμένα, όταν ο συνάδελφος που πήγε να ελεγχθεί μαζί με το ενεργό κρούσμα ζήτησε από τον ΑΥΔΜ να απομονωθεί σε καραντίνα για τις επόμενες μέρες εκείνος του απάντησε ότι δεν τον νοιάζει και ότι οι υπηρεσίες που προέχουν θα βγουν κανονικά.

Μετά από πιέσεις στην έκτακτη αναφορά Επιλαρχίας το επόμενο πρωί, οι συνάδελφοι κατάφεραν να διενεργηθούν μαζικά rapid test.

Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί και σίγουρα δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι φτάσαμε μέχρι αυτό το σημείο.

Οι ερωτήσεις από την μεριά μας είναι απλές:

Ποιος θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση ανεξέλεγκτης διάδοσης εντός στρατοπέδου;

Θα την πληρώσουμε πάλι εμείς οι φαντάροι με τον παρατεταμένο και άδικο εγκλεισμό μας μέσω της στέρησης εξόδων;

Θα δοθούν επιτέλους δωρεάν test για όλους (εμβολιασμένους και μη);

Σε περίπτωση νόσησης και άλλων συναδέλφων, θα υπάρξει μέριμνα για την νοσηλεία τους ή απλά θα στοιβαχτούμε στο (χωρίς προσωπικό) ιατρείο του στρατοπέδου;

Περιμένουμε τις απαντήσεις του ΓΕΣ και της ΑΣΔΕΝ.

Επιτέλους να αναλάβει το ΓΕΣ το κόστος για τα μέτρα πρόληψης του Κορονοιού και όχι οι συνφάνταροι που τους δίνουν 8,7 ευρώ μηνιαίως.

Nα μην θυσιάζουν την Υγεία των συνφάνταρων στην Πολεμοκαπηλεία και τις Υπηρεσίες τους

Εμείς καλούμε σε μαζικό Εθελοντικό Εμβολιασμό.

Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ