μπάμπης-αναγνωστόπουλος-καθαρίζει-σ-915832
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.07.2022 | 09:39

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καθαρίζει σκάλες στη φυλακή με την ελπίδα να αποφυλακιστεί

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνεχίζει τα μεροκάματα στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπως αναφέρει η εκπομπή “Πρωινό” του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποδέχτηκε το νέο πόστο του αδιαμαρτύρητα, ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας είναι “εξαφανισμένος” στο κελί του, όπου περνάει την ώρα του διαβάζοντας βιβλία.

Σύμφωνα με το “Πρωινό”, ο λόγος που ο “πιλότος” δείχνει τόσο μεγάλη προθυμία να κάνει μεροκάματα στη φυλακή δεν είναι το φιλότιμο, αλλά ότι αποβλέπει σε πρόωρη αποφυλάκιση για τα απεχθή έγκληματα που διέπραξε – τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, αλλά και του σκυλιού της οικογένειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νέος ποινικός κώδικας ένας φυλακισμένος που έχει καταδικαστεί σε ισόβια, μόνο αν έχει κάνει μεροκάματα στη φυλακή, μπορεί να προχωρήσει σε αίτηση αποφυλάκισης στα 2/5 της ποινής του.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδειξε τόση προθυμία να εργαστεί στη φυλακή, ήδη από τις πρώτες μέρες της προφυλάκισής του.

Πρώτα στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν και κρατούσε τα λογιστικά βιβλία του κυλικείου του σωφρονιστικού καταστήματος και τώρα στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου μεταφέρθηκε πρόσφατα και πλέον καθαρίζει σκάλες.

Με τα μεροκάματα που έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε αίτημα αποφυλάκισης σε 8 χρόνια σύμφωνα με το νόμο.

Και αν υπολογιστεί και ο ένας χρόνος που ο “πιλότος” έχει ήδη εκτίσει στις φυλάκές, ενδεχομένως, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια και ακόμα 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της Καρολάιν, να μπορεί να βγει σε 7 χρόνια.