μπάμπης-αναγνωστόπουλος-ισόβια-115-χρ-915087
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.05.2022 | 18:27

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια & 11,5 χρόνια φυλάκιση & πρόστιμο 21.000 ευρώ

Ομόφωνα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021.

Η ποινή: Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11,5 ετών και έξι μηνών για το έγκλημα, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Οι ποινές που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία). Ακόμη το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ύψους 21.000 ευρώ.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, ότι ο 33χρονος πιλότος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, όπως και ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην ληφθεί υπ’ όψιν η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής.