μπ-παπαδημητρίου-ανησυχεί-για-το-σπίτ-850805
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.12.2020 | 12:15

Μπ. Παπαδημητρίου: Ανησυχεί για το σπίτι του Τσίπρα και τις τιμές στην κτηματαγορά (βίντεο)

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής ΝΔ και ο  Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα που έχει φέρει αντιπαράθεση, σχετικά με το σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο.

«Έχω μείνει άναυδος από το γεγονός ότι βρέθηκε τέτοια εγκατάσταση να νοικιαστεί σε μια τιμή που από ό,τι φαίνεται είναι πολύ χαμηλή. Αυτό ανοίγει νέες προοπτικές στην κτηματαγορά, αλλά και στο πώς να λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό. Θα ήταν πολύ πιο απλό όλα αυτά να τα πει ο κ. Τσίπρας, να μην έχουμε όλη αυτή την ιστορία. Τελικά θα καταλήξει ο κόσμος να βρίζει τους πολιτικούς. Διαβάζω στις εφημερίδες της Αριστεράς ότι θα εκπλαγούν αυτοί που τα λένε γιατί θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις. Ας δώσουν ό,τι είναι να δώσουν, ο λαός δεν πρέπει να τα ακούει αυτά, δεν είναι σωστό», υποστήριξε ο Μπ. Παπαδημητρίου.

«Θυμόσαστε από πού ξεκίνησε αυτή η ιστορία; Ρεπορτάζ του Μακελειού. Όταν βλέπουμε ενορχηστρωμένη σκηνοθεσία της κυβέρνησης σε σειρά Μέσων, να ξεκινά μια τέτοια ιστορία που πλήττει το πολιτικό σύστημα στον πυρήνα του, δημιουργείται το ερώτημα γιατί. Η απάντηση είναι προφανής. Κάθε φορά που η κυβέρνηση πιέζεται, που θεωρεί ότι η πραγματικότητα δεν την συμφέρει, προσπαθεί να αλλάξει την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι μια αποτυχία στον τομέα της πανδημίας. Η αποτυχία δεν περιορίζεται στην πανδημία. Υπάρχουν και τα εθνικά θέματα», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος σε ένα πρώτο σχόλιο.

«Δεν μπορεί να κυλιέται στη λάσπη το πολιτικό σύστημα της χώρας για να βγει η κυβέρνηση από το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει τον εαυτό της. Πρέπει να ξέρουν οι τηλεθεατές ότι αυτό γίνεται για να μη συζητάμε τα σημαντικά. Τα ουσιώδη είναι η πανδημία και τα εθνικά, και συζητάμε για όσα γράφει το Μακελειό. Το δεύτερο μήνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σοβαρή εφημερίδα κατασκεύασε ρεπορτάζ εναντίον μου. Δεν είναι μεμονωμένο αυτό που συμβαίνει», συνέχισε ο ίδιος.

Σε επανάληψη της ερώτησης, αναφορικά με το ρεπορτάζ για το σπίτι που έχει νοικιάσει ή αγοράσει ο κ. Τσίπρας στον Σούνιο, ο κ. Κατρούγκαλος είπε «Δεν αναφέρομαι στο θέμα του σπιτιού. Αρνούμαι να συμμετάσχω σε μια συζήτηση που στηρίζεται σε δημοσιογραφία Μακελειού. Δεν είναι θέμα δημοσιογραφίας αν ο κ. Τσίπρας έχει νοικιάσει ένα σπίτι».

«Ο κ. Κατρούγκαλος νομίζω πως απάντησε. Δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και είναι αληθινά. Προφανώς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει συνομωσία προστασίας του αρχηγού, το καταλαβαίνω απόλυτα. Αν τα στοιχεία επαληθευτούν θα ζητήσετε την παραίτηση του κ. Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ;», ρώτησε ο Μπ. Παπαδημητρίου.

«Έχετε κυλιστεί στη λάσπη, και δεν έχετε το δικαίωμα. Είμαστε μπροστά σε τηλεθεατές, που μπορούν να κρίνουν. Όταν με καλείται να με αφήνετε να μιλώ. Είστε τέσσερεις συνεννοημένοι συνομιλητές. Προσπαθήσατε να πλήξετε την προσωπική μου τιμή. Πείτε μου τι έχετε να πείτε για εμένα. Σπιλώνετε το πολιτικό σύστημα. Γίνεστε εργαλείο του συστήματος που στέλνει στο βούρκο την πολιτική ζωή της χώρας», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, μεταξύ άλλων.