μούζνιεκς-η-ελλάδα-πιο-φιλική-χώρα-στη-36818
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.06.2017 | 14:45

Μούζνιεκς: Η Ελλάδα πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Συνάντηση με τον Επίτροπο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Νιλς Μούζνιεκς είχαν στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής και η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

Ο Επίτροπος Μούζνιεκς εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα είναι η πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι υπερήφανη για όσα έκανε για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές και μάλιστα υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ακόμη, ζήτησε να ενημερωθεί από τον Υπουργό για την εξέλιξη της διαβούλευσης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής νομοθεσίας καθώς για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε τον Επίτροπο για τις θετικές αναφορές του στο κυβερνητικό έργο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπογράμμισε πως «στον πυρήνα της ιδεολογίας της Αριστεράς και της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η προστασία και εμπέδωσή τους από την κοινωνία».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε επίσης πως η συνεργασία με τον Επίτροπο και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική και αποτελεσματική, βασισμένη στην αλληλοκατανόηση για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, ο κ. Κοντονής ζήτησε τη συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης για σύμπραξη όλων των ευρωπαϊκών χωρών στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, τονίζοντας ότι αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα.