μόσιαλος-για-sms-σε-ανεμβολίαστους-δεν-ε-760286
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2021 | 16:00

Μόσιαλος για sms σε ανεμβολίαστους: Δεν είναι καλή ιδέα – Να την πάρουν πίσω

Την έντονη αντίδρασή του για την καμπάνια πειθούς με αλλεπάλληλα sms σε ανεμβολίαστους εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Όταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;», διερωτήθηκε, εκτιμώντας πως θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο καθηγητής του London School of Economics επισήμανε πως θα ανακύψει και ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

«Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας», τόνισε.

Επιπλέον, ο Ηλίας Μόσιαλος επισήμανε πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια», εξήγησε, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής ζήτησε να περιμένουμε την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία διαθέτει σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν όλα τα στοιχεία: Την ηλικία των νοσούντων, σε ποια νοσοκομεία πηγαίνουν και πόσο αργά πάνε στο νοσοκομείο κ.ά.

Καταδίκασε απερίφραστα τον προπηλακισμό του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, διαφώνησε ωστόσο με την απόφασή του να μην κινηθεί νομικά. «Θα έπρεπε να κινηθεί νομικά, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν προπηλακισμοί», είπε.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι συστηματικοί και να υπάρξει αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου κάτι που σημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει η ίδια.