μόρια-δεν-υπάρχει-νεκρό-μωρό-σύμφωνα-μ-684720
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.09.2019 | 13:20

Μόρια: Δεν υπάρχει νεκρό μωρό σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

Ήρεμη παραμένει από το πρωί η κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας, μετά τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια και την πυρκαγιά που ξέσπασε.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή φαγητού, ενώ έχει αποκλεισθεί το καμένο από χθες τμήμα του καταυλισμού, αλλά και τα κατεστραμμένα κοντέινερ όπως αυτά, της Διοίκησης του ΚΥΤ.

Παρότι όμως έχουν περάσει πολλές ώρες από τα δραματικά γεγονότα, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμός των νεκρών.

Πριν λίγο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο οριστικός απολογισμός είναι μια νεκρή γυναίκα.

Από την έως τώρα έρευνα και τα ευρήματα της νεκροψίας προκύπτει πως η απανθρακωμένη σορός ανήκει σε γυναίκα και ενδεχομένως στην μοναδική αγνοούμενη από την δομή, που είναι μία γυναίκα από το Αφγανιστάν.

Στο κοντέινερ ζούσε μαζί με το παιδί της όπως επίσης κατοικούσαν μία ακόμη γυναίκα με το παιδί της και ένα ζευγάρι με τα έξι παιδιά του.

Όλοι βρέθηκαν ζωντανοί όπως και το παιδί της άτυχης γυναίκας και μοναδική αγνοούμενη είναι η γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη.

Από τον χώρο μεταφέρθηκαν για ανάλυση και δύο κουβέρτες, μεταξύ των οποίων και μία κουβέρτα που περιέφερε ομάδα των εξεγερμένων ως δήθεν καμένο μωρό που είχε καμένα ρούχα ενώ στην άλλη κουβέρτα βρέθηκε ανθρώπινος ιστός και έχει ληφθεί δείγμα DNA μήπως πρόκειται για ιστό της θανούσας.

Σύμφωνα και με το υπουργείο Υγείας, από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος.

«Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών. Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όμως το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε λόγο και δεύτερο νεκρό (ένα βρέφος), ενώ παράλληλα και το ΑΠΕ με τηλεγραφημά του έκανε λόγο για νεκρό βρέφος.