μονή-πετράκη-διατάχθηκε-ο-εγκλεισμός-916692
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.06.2021 | 15:00

Μονή Πετράκη: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα για την επίθεση με καυστικό υγρό

Ο εγκλεισμός του ιερομόναχου διατάχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από την εξέτασή του από γιατρούς.

Ο ιερέας μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου στις 05:30 το πρωί της Πέμπτης 24/6. Εκεί αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση. Δεν θα απολογηθεί, ούτε θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, εικόνες καταστροφής καταγράφονται στην αίθουσα των συνεδριάσεων της ιεραρχίας στην Μονή Πετράκη μετά την πρωτοφανή και σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι από ιερωμένο σε Μητροπολίτες.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του

«Δέχεται ψυχιατρικές νοσηλείες εδώ και 3-4 χρόνια. Εάν η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν αποδείξει ότι ήταν ψυχικά ασταθής, τότε η υπεράσπιση θα παραιτηθεί», λέει ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Σημειώνεται, τέλος, ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο εξέταζε την οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης ιερέα για αδίκημα περί ναρκωτικών.

Τότε, ο 37χρονος δράστης, καταλαβαίνοντας πως η καθαίρεση του ήταν πια θέμα λεπτών επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Ο 37χρονος ιερομόναχος είχε σε πρώτο βαθμό καθαιρεθεί και το απόγευμα της Τετάρτης το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.