μονεμβασιά-αίτημα-διενέργειας-ψυχια-96968
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2022 | 15:07

Μονεμβασιά: Αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης υπέβαλε ο 52χρονος

Αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του ο 52χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανή, το περασμένο Σάββατο στη Μονεμβασιά.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ζητεί να διαπιστωθεί η ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα η διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών του, η οποία δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί τη σε βάρος του ποινική διαδικασία.

Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας, «η κατάσταση διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του κατηγορουμένου προκύπτει από το πλήθος των μαρτυρικών καταθέσεων που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία, καθώς όλοι οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους αναφέρουν έναν άνθρωπο που μέχρι τις 22.00 του προηγουμένου Σαββάτου, έχαιρε της εκτιμήσεως όλης της περιοχής, δεν είχε πειράξει ούτε ένα μυρμήγκι, είχε το προφίλ ενός ευγενούς ανθρώπου με καλοσύνη που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα των υπερήλικων γονέων του και γι’ αυτό δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, ενώ από τους γονείς του η μητέρα του πάσχει από διπολική διαταραχή, ανίατη ψυχιατρική πάθηση που εκδήλωσε σχεδόν στην ίδια ηλικία με αυτήν που βρίσκεται σήμερα ο κατηγορούμενος.

Σε αντιδιαστολή όλων αυτών, διαβάζοντας αυτή τη δικογραφία και αυτές τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τρίτους, άσχετους με τον κατηγορούμενο, ανθρώπους, διαπιστώνουμε ότι περιγράφουν όλοι μια εκτός λογικής συμπεριφορά του ανθρώπου αυτού, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το έγκλημα…».