μοναδικό-ρεκόρ-για-βρετανό-δρομέα-που-700379
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.11.2019 | 12:38

Μοναδικό ρεκόρ για Βρετανό δρομέα που έτρεξε μαραθώνιο σε 196 χώρες

Ένα μοναδικό ρεκόρ πέτυχε ένας Βρετανός δρομέας στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας καθώς τη στιγμή που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο έγινε ο μοναδικός αθλητής που έχει τρέξει – και έχει τερματίσει – μαραθώνιο σε 196 χώρες του κόσμου.

Ο 30χρονος Νικ Μπάτερ, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματικη του σταδιοδρομία ως τραπεζικός υπάλληλος, έβαλε στόχο πριν από 22 μήνες να τρέξει μαραθώνιο και στις 196 χώρες που έχουν αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν στις 6 Ιανουαρίου 2018 και ο τελευταίος στην Αθήνα, την Κυριακή.

Στόχος του Μπάτερ ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για βρετανικό ίδρυμα κατά του καρκίνου του προστάτη με τον λογαριασμό μέχρι στιγμής να ανέρχεται σε 75.000 ευρώ.

Έμπνευση για τον Μπάτερ αποτέλεσε ο Κέβιν Γουέμπερ, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη το 2014 και βρέθηκε στο πλευρό του δρομέα στον τερματισμό του μαραθωνίου της Αθήνας.

«Η αίσθηση ήταν όπως αυτή κάθε τερματισμού με την έννοια ότι είμαι κουρασμένος και θέλω κάτι να πιω και κάπου να κοιμηθώ. Η χαρά, ωστόσο, του αγώνα της Κυριακής με τον τερματισμό έχοντας στο πλευρό μου τον Κέβιν και όλους τους άλλους μαζί μου ήταν τεράστια» δήλωσε ο Μπάτερ.

Ο ίδιος δηλώνει, πάντως, μουδιασμένος μετά την εκπλήρωση του στόχου του καθώς, όπως δηλώνει, «δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω στο μέλλον και τώρα θα συζητήσουμε με τον Κέβιν για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες».