μητροπολίτης-χίου-δεν-υπάρχουν-πρόσ-97530
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.08.2016 | 16:09

Μητροπολίτης Χίου: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει από χθες οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Μητροπολίτης Χίου κατά τη διάρκεια κηρύγματος, όπου υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που περνούν στην Ευρώπη δεν είναι πρόσφυγες πολέμου αλλά πρόκειται για λαθρομετανάστες.

Από άμβωνος στις ημέρες του εορτασμού του Δεκαπεντάυγουστου αλλά και στη συνέχεια ο μητροπολίτης κ. Μάρκος ξεσπάθωσε εναντίον του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων, για τους οποίους είπε, πως «δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» ενώ επιτέθηκε και στον από 30ετίας θεσμοθετημένο πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους, «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Κάλεσε, επίσης, το εκκλησίασμα “να φωνάξει δυνατά την αντίθεσή του” στη δημιουργία τεμένους στην Αττική και να αποδοκιμάσει τους πολιτικούς που “έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Χίου «Πολίτης», κύκλοι των δύο βουλευτών Χίου κ. Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. «Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο Μητροπολίτης», σημειώνονταν σε δηλώσεις στην Χιώτικη εφημερίδα στην οποία τονίζονταν επίσης πως «είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις συναντήσεις με το Μητροπολίτη».

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο μητροπολίτης, απάντησε στους Χιώτες βουλευτές με μια Ευαγγελική ρήση. «Πάς όστις ομολογήσει εν εμοί έναντι των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν τοις ουρανοίς. Όστις δ’ αν αρνήσηται με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτών καγώ έμπροσθες του πατρός μου του εν τοις ουρανοίς».