μητροπολίτης-κατηγορείται-για-απάτη-755911
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.10.2022 | 10:23

Μητροπολίτης κατηγορείται για απάτη-Ξεπούλησε την εκκλησιαστική περιουσία

Την παραπομπή του Μητροπολίτη Ελενουπόλεως Ιωακείμ σε δίκη για απάτη που έστησε προκειμένου να γίνει πλουσιότερος κατά 880.000 δολάρια, πρότεινε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παρασκευαίδης με πολυσέλιδη πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ», ο «ακοίμητος φρουρός» του Πανάγιου Τάφου φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση κακουργηματικής απάτης σε βάρος της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και της Μητρόπολης Ζάμπιας, στην οποία ήταν επικεφαλής.

Ο διάδοχός του στη Μητρόπολη Ζάμπιας, Ιωάννης (κατά κόσμο Ιωάννης Τσαφταρίδης) με μηνυτήρια αναφορά-φωτιά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία βασίζεται στα αποτελέσματα οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, αναφέρεται σε σκανδαλώδεις πωλήσεις δύο ακινήτων-φιλέτων της Μητρόπολης έναντι 880.000 δολαρίων, τα οποία φέρεται να κατέληξαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Ιωακείμ!

Μετά την υποβολή της μήνυσης και την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα με την υπόθεση να βρίσκεται (από τον Μάρτιο του 2019) στα χέρια του 14ου ανακριτή Αθηνών.