μητέρα-ζακ-κωστόπουλου-δεν-θέλουμε-ού-1011430
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.04.2022 | 23:00

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μια ώρα φυλακή…δεν ακούσαμε ούτε μια συγγνώμη», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Καλύτερα δεν γίνεται, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

«Ο εισαγγελέας έφτασε σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία για εμάς ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή, αλλά θα ήθελα να ακουστούν, ότι ο Ζαχαρίας δεν μπήκε για να κάνει κανενός είδους ληστεία και να κάνει κακό σε κανέναν. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που μπήκε. Ο λόγος που μπήκε παραμένει ανεξιχνίαστος. Δεν ήταν ένας άνθρωπος επικίνδυνος για κανέναν απολύτως. Ότι βρισκόταν σε μια ψυχική, μη ήρεμη, κατάσταση, τρομαγμένος, συγχυσμένος, μπερδεμένος ίσως, γιατί μπαίνοντας σε αυτό το κατάστημα φαντάζομαι ότι ζητούσε βοήθεια και μετά έπρεπε να αντιμετωπίσει μια βία και έναν όχλο απέξω που τον έκανε να φοβηθεί περισσότερο και να τρομοκρατηθεί. Του φέρθηκαν με μίσος, με μανία» ανέφερε αρχικά η Ελένη Κωστοπούλου μιλώντας για τη δολοφονία του γιου της, τον Σεπτέμβριο του 2018 στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.




«Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε ένα “συγγνώμη”, ένα “έκανα λάθος”, ένα “έχω τύψεις”, “έχω μετανιώσει, δεν κοιμάμαι”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μία ώρα φυλακή και αυτό είναι… όχι θλιβερό, δεν μπορώ να το περιγράψω ότι μας βύθισαν σε όλο αυτό το πένθος, την μια οδύνη, την ταλαιπωρία, την απώλεια και όλο αυτό που βιώνει η οικογένειά μας και θα το βιώνει μέχρι να πεθάνουμε γιατί εμείς οι γονείς ζούμε με την απώλεια των παιδιών μας κάθε μέρα», συνέχισε.

Διερωτήθηκε «πως μπορεί κάθε νοήμων άνθρωπος, άνθρωπος με λογική, να δει αυτές τις εικόνες, να φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα και αυτό που βλέπει να του λένε ότι δεν είναι ανθρωποκτονία» και πρόθεσε πως η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου «δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία για αυτό το τραγικό γεγονός και τις ανάλογες ποινές».

«Έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια από όσο πρέπει και ίσως νιώθω καμιά φορά μέσα μου ότι έτσι αδικώ το παιδί μου αλλά αυτή είναι η ανθρωπιά μας», πρόσθεσε, σε μια ακόμη στιγμή που συγκλόνισε με τα λόγια της.