μήνυση-από-τους-συγγενείς-των-νεκρών-σ-591588
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2019 | 13:30

Μήνυση από τους συγγενείς των νεκρών στον Γεροπόταμο

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι συγγενείς των τεσσάρων αδικοχαμένων στον Γεροποτάμο.

Με την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ζητούν να αποδοθούν ευθύνες ελπίζοντας σε δικαίωση, όπως είπαν, στην μνήμη των ανθρώπων που έχασαν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και των δύο οικογενειών, Γιώργο Κοκοσάλη υπάρχουν ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος καθώς θεωρούν ότι πρέπει να ασκηθούν διώξεις 290 του ποινικού κώδικα για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κατά παράλειψη και από πρόθεση από την οποία προήλθαν τέσσερις θάνατοι.

Η αγωγή που είναι πολυσέλιδη και βρίσκεται στην διάθεση του Flashnews.gr, αναφέρεται στις παραλείψεις που υπήρχαν στο σημείο που συνέβη η τραγωδία και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι όπου οι δύο εξ αυτών άφησαν ορφανό ένα βρέφος.

Μεταξύ των σημείων που υπάρχουν στην αγωγή γίνεται λόγος για το σημείο που συνέβη η τραγωδία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «το σημείο επέλευσης του ατυχήματος, παρά τη δεδομένη γνώση των αρμόδιων αρχών και οργάνων (Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Φαιστού – ΤΟΕΒ Μοιρών- ΕΛΑΣ) για την σχετική επικινδυνότητα αυτού, με την μετατροπή του δρόμου στις περιόδους βροχοπτώσεων σε χείμαρρο, και την επέλευση πληθώρας ατυχημάτων, ουδεμία πρωτοβουλία έχει παρθεί, καμία διαχειριστική ενέργεια δεν έχει λάβει χώρα για τον καθαρισμό, την αστυνόμευση και οριοθέτηση του Γεροποτάμου, για το κλείσιμο του δρόμου και την απαγόρευση διέλευση οχημάτων έστω κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, για τη σήμανση της επικινδυνότητας».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της αγωγής αναφέρεται στις παραλείψεις που έγιναν ώστε να φτάσουμε στο σημείο της τραγωδίας στην Κρήτη. Χαρακτηριστικά γίνεται λόγος ότι «του σημείου και της ενδεδειγμένης προσοχής που πρέπει να δείχνουν οι διερχόμενοι οδηγοί, για τη γεφύρωση του δρόμου. Αυτό που επιθυμούμε ως εκ τούτου να τονίσουμε με την παρούσα μας είναι πως οι ως άνω εμπλεκόμενοι φορείς υπέπεσαν σε πληθώρα αμελών παραλείψεων, οι οποίες (παραλείψεις), αντικειμενικώς επέφεραν τον θάνατο των οικείων μας.

Επίσης ο κ. Κοκοσάλης τόνισε ότι επιθυμία των δύο οικογενειών είναι να μείνουν μακρυά από οποιαδήποτε μικροπολιτική σκοπιμότητα και κοκορομαχία ενόψει των εκλογών.

Η δήλωση του δικηγόρου για την επιθυμία των οικογενειών έρχεται ως συνέχεια στο πινγκ – πονγκ ευθυνών που έχει αναπτυχθεί, από την ημέρα της τραγωδίας και μετά, ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρυπίδη Κουκιαδάκη και τον Δήμο Φαιστού για το ποιος είχε τις ευθύνες για την τραγωδία που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες.