μην-σχεδιάζετε-καλοκαιρινές-διακοπ-664011
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2021 | 16:09

«Μην σχεδιάζετε καλοκαιρινές διακοπές»

«Όσο πιο μεγάλα σχέδια έχετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, τόσο πιο πιθανό είναι να ακυρωθούν», προειδοποίησε ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, Jonathan Van Tam.

Σύμφωνα με τον Van Tam, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε πότε θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί κατά του κορονοϊού και κανείς δε μπορεί να προβλέψει πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προγραμματίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Σε σχετική του δήλωση πρόσθεσε πως οποιαδήποτε άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά και εξαρτάται από τρία πράγματα: «τον ιό, το εμβόλιο και την συμμόρφωση του κόσμου με τα παρόντα μέτρα, κάτι που ευτυχώς η πλειοψηφία τηρεί».

«Όσο πιο μεγάλα είναι τα σχέδιά σας για τις καλοκαιρινές διακοπές, τόσο πιο πιθανό είναι να ακυρωθούν. Δε μπορώ ακόμα να σας πω πότε θα ανοίξει ο δρόμος για την μετακίνηση εκτός συνόρων και την συναναστροφή μεταξύ ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά. Δεν έχουμε αρκετά δεδομένα», πρόσθεσε ο επιδημιολόγος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το μόνο που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτή την πανδημία είναι το εμβόλιο, το οποίο θα «ελαφρύνει» το πιεσμένο σύστημα υγείας και θα καταστήσει τον κορονοϊό «διαχειρίσιμο».

«Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό μέσα από τους εμβολιασμούς. Εάν το κάνουμε αυτό, τότε θα μπορούμε να ζούμε κανονικά -πολύ πιο κανονικά- στο μέλλον», κατέληξε.