μιχάλης-σαράντης-έχω-αποπειραθεί-να-κ-948092
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.10.2021 | 15:06

Μιχάλης Σαράντης: Έχω αποπειραθεί να κάνω κακό στον εαυτό μου

Είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, τιμημένος με βραβείο Δημήτρης Χορν, ο οποίος μας εκπλήσσει τακτικά με τις επιλογές του στο θέατρο και, λιγότερο, στην τηλεόραση.

Μιλώντας για την παράσταση της «Φαίδρας» της ρωσίδας ποιήτριας Μαρίνα Τσβετάγιεβα στην οποία εμφανίζεται χωρίς φύλλο συκής, ο Μιχάλης Σαράντης αναφέρθηκε και στον ρόλο του γυμνού.

«Ένα γυμνό σώμα, χωρίς σεξουαλικούς και χυδαίους συνειρμούς, είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Εμφανίζομαι γυμνός στη σκηνή γιατί αυτό χρειαζόταν και όχι για λόγους πιασάρικους ή ηδονοβλεπτικούς» και τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από ένα γυμνό ανθρώπινο σώμα.

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου ποιο είναι το μεγαλύτερο σκοτάδι που βίωσε, ο ηθοποιός είπε: «Έχω φτάσει σε πολύ άσχημη προσωπική στιγμή. Έχω αποπειραθεί να κάνω κακό στον εαυτό μου. Όπως όλοι έτσι κι εγώ έχω περάσει τα σκοτάδια μου και τη μάχη με τον εαυτό μου. Όταν φτάνεις κάτω και δεν πάει πιο κάτω, μετά μόνο επάνω μπορείς να πας» και παραδέχτηκε ότι φοβήθηκε.

Όσο για το μεγάλο τραύμα που κουβαλά, η απάντησή του ήταν αυθόρμητη. «Η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή στα 57. Το τραύμα της απώλειας δεν κοιμάται. Μαθαίνεις και ζεις με αυτό. Η μητέρα μου είναι εδώ, τη μνημονεύω, τη σκέφτομαι, τη ζω, της μιλάω» είπε στον φακό της εκπομπής.