Μετρό: Επιστρέφουν τα δρομολόγια μετά τις 12 το βράδυ - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
18
Ιανουάριος
Back

Μετρό: Επιστρέφουν τα δρομολόγια μετά τις 12 το βράδυ

Επιστρέφει από αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 η δίωρη παράταση λειτουργίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) ως τις 2:00-2:30 π.μ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.

Προς το παρόν. η παράταση δεν θα ισχύει για το τραμ.

Τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ως εξής:

Από Αεροδρόμιο στις 23:32
Από Νίκαια προς Αεροδρόμιο στις 23:01
Από Ανθούπολη στις 02:05
Από Ελληνικό στις 02:07
Από Νίκαια προς Δουκ. Πλακεντίας στις 02:05
Από Δουκ. Πλακεντίας προς Νικαια στις 02:02
Από το Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις στις 02:20

Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων υπενθυμίζουν στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι «η πανδημία δεν τέλειωσε», ενώ ως κύριο επιχείρημα αναφέρουν ότι «δεν αποσκοπεί πουθενά το να επεκταθούν τα δρομολόγια σε ώρες που κανονικά θα έπρεπε να εκτελούνται οι συντηρήσεις».

Προειδοποιούν επίσης ότι «με τις υπάρχουσες τεράστιες ελλείψεις σε συρμούς, ανταλλακτικά, προσωπικό λειτουργίας και συντήρησης, το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί με την παράταση της κυκλοφορίας, είναι η αποδυνάμωση του μεταφορικού έργου τις κρίσιμες καθημερινές ώρες αιχμής, όταν δηλαδή στοιβάζονται οι επιβάτες στους συρμούς και τις αποβάθρες, εν μέσω COVID».

Οι εργαζόμενοι ζητούν αντιθέτως την αγορά νέων συρμών και την πρόσληψη προσωπικού, ενώ προσθέτουν ότι «δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα από την ηγεσία η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων, αν και έχουν περάσει πολλοί μήνες από τον βάναυσο ξηλοδαρμό συναδέλφου, ενώ δεν έχει γίνει και τίποτα για τις καθημερινές απειλές που βιώνουμε από παραβατικά στοιχεία», κάνωντας αναφορά σε περιστατικά προπυλακισμού εργαζομένων και μεγάλο αριθμό κλοπών πορτοφολιών επιβατών.

Η μη επαναφορά του μέτρου της δίωρης παράτασης λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, δημιούργησε ανησυχία στο επιβατικό κοινό για το ενδεχόμενο μόνιμης κατάργησής του. Εξάλλου, στο παρελθόν, η «προσωρινή» κατάργηση της δίωρης παράτασης λειτουργίας στη γραμμή του ΗΣΑΠ λόγω έργων μετατράπηκε σε μόνιμη με δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού

Η δυσαρέσκεια του επιβατικού κοινού αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του Athens Transport για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου η βαθμολογία που έδωσαν οι επιβάτες στο Μετρό και το Τραμ όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας ήταν μειωμένη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!