μετεωρίτης-στην-αίγινα-τι-λένε-οι-μετε-724925
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.01.2020 | 12:58

Μετεωρίτης στην Αίγινα: Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Μαρτυρίες από κατοίκους και ψαράδες της περιοχής, κάνουν λόγο για πτώση μετεωρίτη χτες το βράδυ, στην περιοχή της Αίγινας. Οι πρώτες αναφορές έγιναν στη γνωστή μετεωρολογική ομάδα Forecast Weather στο Facebook.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αρκετών χρηστών, το φωτεινό αντικείμενο είχε πράσινο χρώμα και μεγάλη ουρά. Πέταξε πάνω από Αργοσαρωνικό με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έπεσε κοντά στην Αίγινα.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η εν λόγω πτώση μετεωρίτη στην Αίγινα. Η ιστοσελίδα Aegina Portal επικοινώνησε τόσο με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου όσο και με τη λιμενική αρχή του νησιού που δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν το συμβάν. Ενώ δεν έχουν αναφερθεί και ζημιές. Μάλιστα, το Λιμεναρχείο Αίγινας έκανε περιπολίες χωρίς να εντοπίσει κάτι στην κοντινή θαλάσσια περιοχή.

Αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως σημειώνει πάντως η Σελίδα Forecast Weather: «Μετεωρίτες πέφτουν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες καθημερινά σε διάφορα σημεία της Γης. Οι περισσότεροι στην θάλασσα, διότι αυτή καταλαμβάνει το 71% του πλανήτη. Είναι πιο σπάνιο να πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές, ενώ επίσης πολύ σπάνιο είναι να φτάσουν στο έδαφος.

Οι περισσότεροι (και μάλλον και ο συγκεκριμένος) καίγονται πριν φτάσουν στο έδαφος. Εχουν καταγραφεί και άλλες πτώσεις μετεωριτών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια»