Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Το απίθανο σενάριο με …κόστος 60 ευρώ

To σχέδιο της κυβέρνησης για να μετακινηθούμε το Πάσχα από νομό σε νομό είναι υπαρκτό και μένει να φανεί αν θα πάρει το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε χθες να βάλει φρένο στις δηλώσεις των υπουργών για το Πάσχα και για τα ανοίγματα, ενώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σημειώθηκε ότι στην κυβέρνηση ανησυχούν ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν τρόπους να περάσουν τα διόδια…

«Θα βρει χαρτιά από γιατρό, θα πάει για ελιές, θα πέρασει… Θα πιαστούν γιακά με γιακά αστυνομικοί και πολίτες σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια» αναφέρθηκε για τις σκηνές που είναι πιθανό να διαδραματισθούν αν η κυβέρνηση επιμείνει και τη Μεγάλη Εβδομάδα στο lock down στις μετακινήσεις.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR αναφέρθηκε το σενάριο ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι τις μέρες του Πάσχα ανοίγουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, με αναχώρηση με αρνητικό μοριακό τεστ από 48 έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση. Η επιστροφή θα γίνεται με υποχρεωτικό self test.

Βέβαια το μοριακό τεστ δεν είναι δωρεάν, οπότε το συγκεκριμένο σενάριο έχει ένα μεγάλο αρνητικό και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να εφαρμοστεί ή ότι θα προκριθεί. Για να μετακινηθεί δηλαδή μια οικογένεια με τρία άτομα χρειάζεται 180 ευρώ. Κάθε μοριακό τεστ κοστίζει 60 ευρώ… 

Οπότε λόγω… κόστους το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει μεγάλες δυσκολίες. Πιο πιθανό παραμένει το σενάριο με τα self test, αν βεβαίως υπάρχει η ανάλογη διαθεσιμότητα. Άλλωστε έχουμε 15 Απριλίου και μέχρι στιγμής τα self test είναι διαθέσιμα μόνο για τα Λύκεια. Τις επόμενες μέρες θα μπουν υποχρεωτικά και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση θέλει υπομονή για το Πάσχα και οι αποφάσεις αναμένονται αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ή λίγο νωρίτερα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΠΑΣΧΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!