μετακίνηση-εκτός-δήμου-τι-θα-γίνει-το-ά-865896
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.04.2021 | 16:17

Μετακίνηση εκτός δήμου: Τι θα γίνει το άλλο Σαββατοκύριακο -Απάντηση Πελώνη

Μετακίνηση εκτός δήμου: Τι θα γίνει το άλλο Σαββατοκύριακο -Απάντηση Πελώνη

Συνέχιση της άρσης απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων «έδειξε» απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις αν οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα συνεχιστούν τα Σαββατοκύριακα μετά την πιλοτική εφαρμογή τους, η κ. Πελώνη τόνισε: «Η συμμόρφωση γενικά ήταν καλή, αυτό το σαββατοκύριακο, που επετράπησαν, για πρώτη φορά, οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Στην πλειονότητά τους οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα και πήραν αυτή την ανάσα ελευθερίας, χωρίς να παραβιάσουν τα μέτρα προστασίας», πρόσθεσε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Γ. ΚΑΝΤΕΛΗΣ: Τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάζονται οι εικόνες συνωστισμού σε σημεία, όπως Ψυρρή, Κολωνάκι, Γλυφάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πρωτεύουσας  και όλης της χώρας, όπου καταστήματα προσφέρουν ποτά take away. Έχουν σταματήσει οι έλεγχοι από την Αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές; Για ποιο λόγο; Θα κάνει κάτι η Κυβέρνηση για να μη

δημιουργούνται εστίες διασποράς, όπως αυτές που συγκεντρώνονται κυρίως νέοι;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Καντέλη έλεγχοι γίνονται. Το Σάββατο μόνο, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν συνολικά 78.743 ελέγχους και κατέγραψαν 1.285 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων. Έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 434.000 ευρώ. Η συμμόρφωση γενικά ήταν καλή, αυτό το σαββατοκύριακο, που επετράπησαν, για πρώτη φορά, οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Στην πλειονότητά τους οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα και πήραν αυτή την ανάσα ελευθερίας, χωρίς να παραβιάσουν τα μέτρα προστασίας.

ΧΡ. ΚΟΣΕΛΟΓΛΟΥ: Η Κυβέρνηση προειδοποίησε ότι εάν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε γινόταν συνωστισμός ή διαδημοτική μετακίνηση με τον αριθμό «6», θα σταματούσε. Τι συμπεράσματα βγάλατε; Οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα; Η διαδημοτική μετακίνηση θα παραμείνει; Από τη στιγμή που επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για το λιανεμπόριο τις καθημερινές, μήπως θα έπρεπε να επιτρέπεται και για την άσκηση;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Η ερώτηση έχει απαντηθεί. Είπα ότι στην πλειονότητά τους οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα και έχουμε πει εξ αρχής, ότι αυτό ήταν ένα μέτρο για να δώσει εκτόνωση στους πολίτες, να αντιμετωπίσει την κόπωση και να βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή των μέτρων με αυτές τις μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης.