meτα-οτα-πρόκληση-η-8η-ελληνογερμανική-550649
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2018 | 09:56

MEΤΑ ΟΤΑ: “Πρόκληση η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Κρήτη”

Πρόκληση χαρακτηρίζει το ΜΕΤΑ ΟΤΑ την πραγματοποίηση της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης την περιοχή Ανάληψη του Δήμου Χερσονήσου λίγες μόνο ημέρες μετά τον εορτασμό της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του, η πρόκληση μεγαλώνει καθώς ο τόπος διεξαγωγής της είναι η Κρήτη, και την ίδια ώρα η Γερμανία, με την μόνη χώρα που δεν έχει υπογράψει σύμφωνο ειρήνης, είναι η Ελλάδα καθώς αρνείται να δώσει της γερμανικές οφειλές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην περιοχή Ανάληψη του Δήμου Χερσονήσου η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση, παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε.

Το γεγονός ότι η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά τον εορτασμό της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ των Ελλήνων πατριωτών ενάντια στον φασισμό και ναζισμό, αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε Έλληνα. Και η πρόκληση μεγαλώνει όταν ως τόπος διεξαγωγής έχει επιλεχθεί η Κρήτη με τα εκατοντάδες ηρώα σ’ όλο το νησί για μάχες και πεσόντες μαχητές του, που με το αίμα τους πότισαν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής οι αντιστασιακοί κάτοικοί της, όπου με τσεκούρια και γκράδες αντιμετώπισαν τους αλεξιπτωτιστές και έδρασαν οι ηρωικοί μαχητές του ΕΛΑΣ.

Κάνδανος, Βιάννος, Ανώγεια, Κοξαρέ, που προστίθενται στην Καισαριανή, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και άλλους μαρτυρικούς τόπους της χώρας,  είναι μερικοί από τους τόπους ολοκαυτωμάτων της Κρήτης με χιλιάδες εκτελεσμένους πατριώτες – ανάμεσά τους γυναίκες, γέροντες και παιδιά.

Η πρόκληση μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο όχι μόνο γιατί  η Γερμανία, με την μόνη χώρα που δεν έχει υπογράψει σύμφωνο ειρήνης, είναι η Ελλάδα.  Όχι μόνο γιατί  αρνείται να αποδώσει τις  γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, αλλά και γιατί  η Γερμανική κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες με αφορμή  την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Ελλάδα  προχώρησε  σε μία άκρως προκλητική δήλωση, λέγοντας ότι: «Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας είναι νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμισμένο»!!!

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ο «θεσμός» της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι ένας από τους τρεις «θεσμούς» από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου με την καγκελάριο Μέρκελ τον Μάιο του 2010, την εποχή που επέβαλαν την ένταξη της χώρας μας στον φαύλο κύκλο των μνημονίων της λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, επιδιώκουν να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Θυμόμαστε όλοι  την προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ.

Ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου που διεξάγεται η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση εκχωρεί εδώ και χρόνια συστηματικά και σκανδαλώδες την καθαριότητα σε ιδιώτη – εργολάβο.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουμε τα σχέδια που προωθεί ο διάδοχος του κ. Φούχτελ, ο νέος πλασιέ των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων στη διαχείριση απορριμμάτων και όχι μόνο, Γερμανός υφυπουργός Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε. Όπως και την προσπάθεια που κάνουν ώστε να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει γίνει το καλό παιδί της τρόικας και των δανειστών και να έχει ευθυγραμμιστεί στις εντολές τους, οι εργαζόμενοι όμως έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και συνεχίζουν τον αγώνα για να μην μετατραπεί η χώρα μας σε προτεκτοράτο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση το όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών συμφερόντων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Κρήτη να αντιδράσουν δυναμικά στην νέα πρόκληση της κυβέρνησης και των πρόθυμων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να οργανώσουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία και στη συνέχιση των δραστηριοτήτων του νέου γκαουλάϊτερ κ. Μπαρτέλ και στις εργασίες της 8ης«Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» που πραγματοποιείται στις 1, 2 και 3 Νοεμβρίου στην Χερσόνησο της Κρήτης.

Να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται, από αυτοδιοικητικούς φορείς και άλλες κοινωνικές οργανώσεις, την Πέμπτη 1η Νοέμβρη,  στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο  στις 4:30μμ. & στη συνέχεια, στις 7:00μ.μ. στη Χερσόνησο στο ξενοδοχείο LyttosBeach, όπου θα πραγματοποιηθεί η Ελληνογερμανική Συνέλευση και με αίτημα την ακύρωσή της.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΟΧΙ στην οικονομική εκμετάλλευση και την λεηλασία του πλούτου της Ελλάδας προς όφελος του κεφαλαίου.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!”