μεσσηνία-στα-50-εκατ-οι-ζημιές-από-τη-θεο-93262
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.09.2016 | 11:06

Μεσσηνία: Στα 50 εκατ. οι ζημιές από τη θεομηνία

Τις πληγές της συνεχίζει να μετρά η Μεσσηνία, από την πρόσφατη θεομηνία. Οι ζημιές υπολογίζονται σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ και εντοπίζονται σε καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις, οδικά δίκτυα, δρόμους, κατοικίες, απώλειες σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην περιοχή της Μεσσήνης, όπου υπολογίζεται πως πάνω από 2.000 στρέμματα καλλιεργούμενης γης ιδιαίτερα στην κοιλάδα του Παμίσου, παραμένουν πλημμυρισμένα. Καταστροφές υπάρχουν σε καλλιέργειες και αγροτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους αλλά και στο Ρωμανού Πυλίας ενώ μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί σε επιχειρήσεις σε Θουρία, οδό Αθηνών στην Καλαμάτα, στην παραλία της πόλης και στα ιχθυοτροφεία του Αγίου Φλώρου.

Την ίδια στιγμή, παραμένει κλειστός ο δρόμος Ασπροχώματος-Πύλου στο 3ο χιλιόμετρο και στον κόμβο του Αεροδρομίου και τη συνδετήρια οδό με το νέο αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας.

Σημαντικά ήταν το προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές όπως το Μάνεση, η Βασιλάδα, ο Πολύλοφος και ορεινά χωριά στην περιοχή των Αρφαρών έχουν μείνει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης χωρίς ρεύμα ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν και τα χωριά του Ταϋγέτου του δήμου Καλαμάτας καθώς και οικισμοί της Δυτικής Μάνης και τ’ αντλιοστάσια σε Κορώνη, Ρίγκλια, Στενωσιά και Πλάτανο Πυλίας.

Για περιπτώσεις βλαβών οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τον ΔΕΔΔΗΕ στα τηλέφωνα 27210 97878, 1050 όλο το 24ωρο.