μεσολόγγι-παραλίγο-καταστροφή-στο-χα-495934
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.06.2018 | 14:44

Μεσολόγγι: Παραλίγο καταστροφή στο Χαλίκι από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (φωτο)

Προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν αγροτικές περιοχές στις θέσεις Χαλίκι Αιτωλικού και Μαγούλες στο Μεσολόγγι.

Μάλιστα, ένα ρεύμα στο Χαλίκι ξεχείλισε μετά από μισή ώρα έντονης βροχόπτωσης, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, λόγω της κακοκαιρίας φερτά υλικά, ξύλα και σκουπίδια έκλεισαν την δίοδο του νερού στο ύψος της Εθνικής Οδού και το νερό πέρασε πάνω από το δρόμο μεταφέροντας και όλα τα προαναφερόμενα υλικά.

Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι εάν δεν σταματούσε η βροχή «μπορεί να θρηνούσαμε θύματα τροχαίων και περιουσίες», καθώς το νερό θα πλημμύριζε σπίτια. Σε μια κατοικία όπου διαμένουν οι λάσπες και οι πέτρες έσπευσαν μέχρι την είσοδο.

Στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού, Ανδρέας Κότσαλος, και η αστυνομία. Οι τοπικές αρχές εξετάζουν τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, καθώς η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.