μέσω-tik-tok-οι-ρομά-ετοιμάζουν-μεγάλη-συγκέ-1103304
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.12.2022 | 10:02

Μέσω Tik Tok οι Ρομά ετοιμάζουν μεγάλη συγκέντρωση

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει ανά την Ελλάδα για τον 16χρονο Κώστα που τον πυροβόλησε αστυνομικός κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη καθώς η οργή των Ρομά ξεχειλίζει. Τσιγγάνοι από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδας ταξιδεύουν στη συμπρωτεύουσα για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου.

Μέσω της γνωστής εφαρμογής TikTok, την οποία χρησιμοποιούν χιλιάδες Τσιγγάνοι στέλνουν μηνύματα για κινητοποιήσεις και ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν από διάφορες κοντινές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα makthes.gr.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Σαμπάνη, από τις πρώτες, κιόλας, ώρες που έγινε γνωστό το περιστατικό, επικρατεί «αναβρασμός» στους Ρομά, οι οποίοι θεωρούν ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τον 16χρονο καθώς είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, όπως είπε, έχουν αναλάβει να οργανώσουν τη διαμαρτυρία η Ομοσπονδία των Ρομά και οι σχετικές Ενώσεις, ενώ θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο το πότε αλλά και το πού θα λάβει χώρα. Δεν αποκλείεται η μεγάλη συγκέντρωση να γίνει την Παρασκευή έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς είναι η ημέρα που θα απολογηθεί ο 32χρονος αστυνομικός.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τα δικαστήρια αναμένεται να είναι δρακόντεια.