μέσα-σε-σωρό-σκουπιδιών-ζούσαν-δίδυμα-93272
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.09.2016 | 10:31

Μέσα σε σωρό σκουπιδιών ζούσαν δίδυμα αδέρφια στο Βόλο

Ζούσαν χρόνια μέσα στα σκουπίδια. Ξεχασμένα από «θεό και ανθρώπους». Με εντολή εισαγγελέα χτες το πρωί, η αστυνομία άνοιξε την πόρτα ισόγειου διαμερίσματος, στην οδό Χίου, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου δύο δίδυμα αδέρφια, ηλικίας 50 ετών, ζούσαν για αρκετά χρόνια απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους πείσουν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο διαμέρισμα αποτελούσε εστία μόλυνσης και δυσοσμίας για όλη τη γειτονιά, καθώς τα αδέρφια αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, δεν μπορούσαν να αυτοεξυπηρετηθούν και έτσι το σπίτι είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε σκουπιδότοπο. Την εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε συγγενικό πρόσωπο μετά από παράπονα των περιοίκων της περιοχής, αλλά και λόγω του ότι προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τα αδέρφια αλλά εκείνοι δεν είχαν καμία κοινωνική συναναστροφή με οποιονδήποτε.

Στη συνέχεια, στο διαμέρισμα μετέβη συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλου και οι εργαζόμενοι απομάκρυναν σκουπίδια, αλλά και διάφορα ογκώδη αντικείμενα μέσα από το διαμέρισμα, ενώ σήμερα αναμένεται να απομακρύνουν και τα υπόλοιπα σκουπίδια. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, το συνεργείο του Δήμου Βόλου ανταποκρίθηκε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε, παρότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν ήταν προγραμματισμένη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Καντόλα , οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου, μπαίνοντας στο διαμέρισμα , ήρθαν αντιμέτωποι με μια άθλια κατάσταση. Υπήρχαν παντού σκουπίδια, αμέτρητα άδεια μπουκάλια νερού, καμμένα στρώματα και βρώμικα σεντόνια.

Οι δίδυμοι αδερφοί έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε συγγενικό τους πρόσωπο και θα τους παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη από τις κοινωνικές υπηρεσίες.