μένιος-φουρθιώτης-νέα-ντοκουμέντα-κ-879691
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.05.2021 | 21:43

Μένιος Φουρθιώτης: Νέα ντοκουμέντα «καίνε» τους συγκατηγορούμενούς του

Βίντεο ντοκουμέντο από τις κινήσεις των συγκατηγορούμενων του Μένιου Φουρθιώτη, εμπεριέχονται στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους.

Ένα από αυτά τα βίντεο καταγράφει τους δράστες σε δρόμο της Νέας Ερυθραίας, λίγο πριν εντοπιστούν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ανοίξουν πυρ σε βάρος τους με πολεμικό καλάσνικοφ για να διαφύγουν.

Η κίνησή των δύο δραστών 48 και 42 χρόνων έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών καταγράφηκε μεταξύ 00:45 και 01:00 στις 16 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία.

Εκεί εγκατέλειψαν τον σάκο που είχαν το καλάσνικοφ, πάνω στον οποίο εντοπίστηκε DNA του 48χρονου ενώ το όχημα βρέθηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι όπου θα άλλαζαν τα πλαστικά και θα αλλοίωναν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της.

Μετά από περίπου 22 ώρες αργότερα στις 22:20 της ίδιας μέρας, χρησιμοποιούν το γκρι Σμαρτ του 42χρονου προκειμένου να προβούν στην επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον της οικίας του Μένιου Φουρθιώτη στην Εκάλη. Το συγκεκριμένο όχημα αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας, μετά την επίθεση, να κινείται στη Λ. Διονύσου, στη Λ. Μαραθώνος και μέσω Αττικής Οδού να καταλήγει στο Χαλάνδρι, στην κατοικία του 42χρονου, έχοντας καταγράψει περίπου 28 χιλιόμετρα.

Ο 42χρονος δεν αρνήθηκε ότι το όχημα ήταν δικό του αλλά υποστήριξε ότι βρισκόταν στην περιοχή για δουλειά.

Σημειώνεται ότι εννέα κλήσεις και ένα μήνυμα έκανε και έστειλε ο Μένιος Φουρθιώτης προς τους δράστες πριν την επίθεση στους αστυνομικούς και πριν την επίθεση στο σπίτι του.

Για τέταρτη μέρα στον Κορυδαλλό ο παρουσιαστής

Ο 35χρόνος παρουσιαστής για τέταρτη μέρα κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των επιθέσεων στο σπίτι του με καλάσνικοφ και με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ψυχολογική του κατάσταση είναι άσχημη. Πηγές των φυλακών λένε στο Mega, ότι είναι ήσυχος αλλά και σοκαρισμένος από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστεί.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κρατείται στη ΣΤ’ πτέρυγα του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος, μαζί με τέσσερις ακόμα κρατούμενους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «χαμηλής» επικινδυνότητας καθώς κρατούνται για οικονομικά αδικήματα. Φτάνοντας στη φυλακή, υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ κοροναϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό και δεν χρειάστηκε να μπει σε 14ημερη καραντίνα.

Ο ίδιος ζήτησε να έχει ειδική διατροφή, καθώς υποστήριξε ότι έχει προβλήματα υγείας, ενώ είπε στους υπεύθυνους των φυλακών ότι η ψυχολογία του δεν είναι η καλύτερη δυνατή και ίσως χρειαστεί ψυχολογική στήριξη. Φέρεται μάλιστα να ξεκαθάρισε στους υπεύθυνους των φυλακών, πως δεν τρώει κρέας ενώ ζήτησε κρουασάν βουτύρου, τοστ και σπανακόπιτα.

Φέρεται εξάλλου να έχει κάνει αίτηση για να μπει στα μεροκάματα των φυλακών.