μένιδι-ποινή-φυλάκισης-στον-23χρονο-για-34632
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.06.2017 | 15:17

Μένιδι: Ποινή φυλάκισης στον 23χρονο για το θάνατο του 11χρονου

Ένοχος σε ποινή φυλάκισης 40 μήνες χωρίς αναστολή κρίθηκε ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Μενίδι για άσκοπους πυροβολισμούς με αποτελεσμα να χάσει τη ζωή του ενα 11χρονο αγόρι.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της απόφασης και αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν θα πρέπει να ανασταλεί η ποινή και άρα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στη φυλακή, ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα του δοθεί ανασταλτικό στην έφεση επί τριετίας.

Ο συνήγορος έκανε λόγω για παραγγελία εξόντωσης, καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του, αλλά υπάρχει έντονο κλίμα. Τελος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε οτι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.