mενίδι-aδέσποτη-σφαίρα-καρφώθηκε-στο-πο-766791
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.04.2020 | 08:44

Mενίδι: Aδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε στο ποδήλατο 3χρονης

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία της μητέρας ενός 3χρονου κοριτσιού στο Μενίδι, που είδε μια σφαίρα 9mm καρφωμένη στο ποδήλατο του, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, έξω από το δωμάτιο του.

«Είχαμε Άγιο διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, λείπαμε από το σπίτι» λέει χαρακτηριστικά η νεαρή μητέρα, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, στο protothema.gr.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, η σφαίρα έφυγε από όπλο Ρομά, κατά την διάρκεια ξέφρενων γλεντιών που οργανώθηκαν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπου μάλιστα σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς που έσπευσαν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις ελέω Covid-19 και περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την φορτισμένη ατμόσφαιρα, σε στιγμές κεφιού ή έντασης, ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αρκετοί πυροβολισμοί από το σημείο όπου διεξάγονταν τα τσιγγάνικα γλέντια. «Πολύ συχνά ακούμε πυροβολισμούς έτσι κι αλλιώς» θα πει η μητέρα του κοριτσιού. «Είχαμε Άγιο» επαναλαμβάνει ξανά και ξανά. «Όταν είδαμε την σφαίρα πανικοβληθήκαμε, ευτυχώς η μικρή μας δεν κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει»

Η αστυνομία της χτύπησε το κουδούνι 20 λεπτά μετά το τηλεφώνημα της στην Άμεση Δράση. Πήραν το εύρημα και το έστειλαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι γονείς του κοριτσιού στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους καθώς θα μπορούσαν να βρίσκονταν στη θέση που βρέθηκαν οι γονείς του 11χρονου Μάριου, όταν πριν από μόλις τρία χρόνια, μια άλλη αδέσποτη σφαίρα, καρφώθηκε στο κεφάλι του αγοριού κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής σε δημοτικό σχολείου του Μενιδίου.