Μείωση ωραρίου σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα για όλους

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ», όπου παραχώρησε συνέντευξη. Ο ίδιος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για τη μείωση ωραρίου στην εστίαση, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, την απαγόρευση κυκλοφορίας πριν από τις 12.30 το βράδυ, καθώς και για την αύξηση της τηλεργασίας. Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη έχει ανακοινωθεί η παράταση τηλεργασίας στην περιφέρεια Αττική. Αυτό θα ισχύσει έως και τις 30 Νοεμβρίου.

 Όσα ανέφερε στις δηλώσεις του

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν κρυώσει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση της επιδημίας» δήλωσε ο κ. Τσακρής. «Η πανδημία έχει και γεωγραφικά χαρακτηριστικά στο πώς επεκτείνεται -για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο πως νομοί της χώρας όπως η Ευρυτανία ή η Φωκίδα παραμένουν στην πράσινη ζώνη, καθώς έχει να κάνει στο πόσο απομονωμένη είναι η κάθε περιοχή γεωγραφικά- κι αυτό σίγουρα πρέπει να το λάβουμε υπ’ όψιν μας όταν παίρνουμε κάποια μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επισήμανε πως τα μέτρα θα εξετασθούν από την αρμόδια Επιτροπή, ίσως και σήμερα ή τις προσεχείς ημέρες. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής των μέτρων τις ερχόμενες εβδομάδες. Υπενθύμισε δε, ότι η χρήση μάσκας είναι το σημαντικότερο εργαλείο σήμερα, κάτι που πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες, όπως τόνισε. Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας της χώρας έχουν ταβάνι, όσο και αν αυξηθούν οι κλίνες στις ΜΕΘ το σύστημα δεν θα αντέξει με μία συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, επισήμανε μεταξύ άλλων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΜΠΑΡ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΚΑΦΕ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]