μεγέθη-ποδηλάτων-για-παιδιά-τι-πρέπε-668830
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.05.2022 | 17:19

Μεγέθη ποδηλάτων για παιδιά –Τι πρέπει να μετρήσετε για να αγοράσετε το κατάλληλο

Τα μεγέθη ποδηλάτων για τα παιδιά, δεν σχετίζονται μόνο με την ηλικία τους. Η επιλογή του κατάλληλου μεγέθους ποδηλάτου μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και δίνει στο παιδί σας την αυτοπεποίθηση να ταξιδεύει σε δύο ρόδες. Το ζήτημα είναι πώς να μετρήσετε σωστά ένα παιδικό ποδήλατο.

Η εκμάθηση του ποδηλάτου δεν είναι μόνο μια ιεροτελεστία για τα παιδιά. Είναι ένα ωραίο χόμπι που προάγει τη δύναμη, την ισορροπία και τη συνολική φυσική κατάσταση. Αλλά πριν ξεκινήσετε τις βόλτες, το παιδί σας χρειάζεται ένα ποδήλατο που να ταιριάζει στις σωματικές του ανάγκες και στο προσωπικό του γούστο.

Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό αγοράς ποδηλάτου για να μάθετε σχετικά με το μέγεθος, τις μετρήσεις και πολλά άλλα.

Φτηνό ή ακριβό

Τα φθηνότερα ποδήλατα που μπορείτε να βρείτε σε πολλά πολυκαταστήματα, μπορεί να είναι καλά για την τσέπη σας αφού το παιδί μεγαλώνει, οπότε σύντομα θα πάρει καινούργιο, ωστόσο, τείνουν να είναι πιο βαριά και πιο επιρρεπή σε μηχανικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή, τα καταστήματα ποδηλάτων έχουν πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες από τα γενικά πολυκαταστήματα και συνήθως προσφέρουν ένα δωρεάν σέρβις.

Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει το χρώμα και το στυλ του ποδηλάτου, ενώ εσείς αποφασίζετε για πιο ουσιαστικά θέματα, όπως το μέγεθος και την ποιότητα. Είναι σημαντικό να αρέσει σε ένα παιδί το ποδήλατό του, ώστε να θέλει να το οδηγεί.

Πώς να μετρήσετε το μέγεθος του ποδηλάτου για παιδιά

Ο καθορισμός του σωστού μεγέθους ποδηλάτου είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του παιδιού σας, ειδικά επειδή τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρού μεγέθους ποδήλατα μπορεί να είναι επικίνδυνα. σύμφωνα με το parents.com. Με τα πολύ μεγάλα ποδήλατα, για παράδειγμα, τα πόδια ενός παιδιού δεν μπορούν να αγγίξουν το έδαφος και τα χέρια του μπορεί να μην φτάνουν στα χειρόφρενα. Τα πολύ μικρά ποδήλατα, από την άλλη, αναγκάζουν ένα παιδί να κάνει άβολα πετάλι με λυγισμένα γόνατα, οδηγώντας σε πόνο στις αρθρώσεις και κουρασμένα πόδια.

Τι πρέπει να μετρήσω;

Τα μεγέθη παιδικών ποδηλάτων καθορίζονται με βάση τη διάμετρο της ρόδας. Γενικά κυμαίνονται από 30 έως 65 εκατοστά. Το μεγαλύτερο μέγεθος τροχού συσχετίζεται με μεγαλύτερο πλαίσιο ποδηλάτου. Οι γονείς δεν πρέπει να επιλέγουν ένα ποδήλατο με βάση μόνο τη διάμετρο του τροχού, επειδή η εφαρμογή μπορεί να διαφέρει πολύ μεταξύ των εταιρειών.
Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε το μέγεθος του ποδηλάτου είναι στην πραγματικότητα να μετρήσετε το ύψος από τον γοφό ή τη λεκάνη του παιδιού σας και να τη συγκρίνετε με το ύψος του καθίσματος του ποδηλάτου.

Βάλτε το παιδί σας να σταθεί στον τοίχο φορώντας παπούτσια. Μετρήστε το μήκος μεταξύ της ραφής του παντελονιού του μέχρι το πάτωμα (εκεί που τελειώνει το παντελόνι του).

Οδηγός μεγέθους ποδηλάτου για παιδιά

Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα για τα μεγέθη ποδηλάτων και το μέγεθος του τροχού με βάση το ύψος και την ηλικία του παιδιού σας. Εάν οι μετρήσεις τους συσχετίζονται με πολλά διαφορετικά μεγέθη τροχών, επιλέξτε τη μεγαλύτερη επιλογή γιατί δίνει χώρο για ανάπτυξη, και είναι επίσης πιο σταθερό στην εκκίνηση.

  • Από τον γοφό έως τον αστράγαλο: Περίπου 35 έως 43 εκατοστά

    Ηλικία παιδιού: 2-3 ετών

    Ύψος παιδιού: 0,85-1 μ.

    Μέγεθος τροχού: 30 εκατοστά

  • Από τον γοφό έως τον αστράγαλο: Περίπου 40 έως 50 εκατοστά

    Ηλικία παιδιού : 3–4 ετών

    Ύψος παιδιού: 0,95 εκ. – 1,10 μ.

    Μέγεθος τροχού: 35 εκατοστά

  • Από τον γοφό έως τον αστράγαλο: Περίπου 45 έως 55 εκατοστά

    Ηλικία παιδιού: 4–5 ετών

    C Ύψος hild: 1,10 μ.- 1,22 μ.

    Μέγεθος τροχού: 40 εκατοστά

  • Από τον γοφό έως τον αστράγαλο: Περίπου 55 έως 63 εκατοστά

    Ηλικία παιδιού: 5–8 ετών

    Ύψος παιδιού: 1,22 μ.- 135 μ.

    Μέγεθος τροχού: 50 εκατοστά

  • Από τον γοφό έως τον αστράγαλο: Περίπου 60 έως 71 εκατοστά

    Ηλικία παιδιού: 8–11 ετών

    Ύψος παιδιού: 1,35 μ. -1,45 μ.

    Μέγεθος τροχού: 60 εκατοστά

  • Από τον γοφό έως τον αστράγαλο: Περίπου 66 εκατοστά και άνω

    Ηλικία παιδιού: 11+ ετών

    Ύψος παιδιού: 1,45 μ. και άνω

    Μέγεθος τροχού: 66 εκατοστά

Να θυμάστε ότι το κάθισμα ποδηλάτου μπορεί να ανυψωθεί σταδιακά καθώς το παιδί σας μεγαλώνει. Επομένως, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ποδήλατο που λειτουργεί για το παιδί σας στο ελάχιστο ύψος του καθίσματος.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι το μικρό σας μπορεί να στέκεται άνετα στον επάνω σωλήνα (το κομμάτι του πλαισίου μεταξύ του τιμονιού και του καθίσματος) για να αποφύγετε τραυματισμούς. Ο καβάλος πρέπει να απέχει τουλάχιστον 2 έως 5 εκατοστά από το πλαίσιο, ενώ στέκονται.