μεγάλη-πορεία-καλλιτεχνών-στο-κέντρο-885057
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.03.2021 | 14:10

Μεγάλη πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από καλλιτέχνες, οι οποίοι κάνουν πορεία και διεκδικούν όπως αναφέρουν «μια ελεύθερη τέχνη και μια ελεύθερη κοινωνία».

Η σημερινή πορεία εντάσσεται στο πλαίσιο των διήμερων δράσεων #artattack, το οποίο έχουν οργανώσει τα σωματεία του Πολιτισμού και καλούν σε Παγκαλλιτεχνική πορεία. Μάλιστα, την Κυριακή 14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πορεία, που εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης τους.

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν το εξής:

«Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον πολιτισμό, μέτρα προστασίας σε τηλεοπτικά γυρίσματα και πρόβες, δωρεάν συχνά μαζικά τεστ για όλους και όλες, δεν θα δεχτούνε καμία συγκάλυψη σε παιδοβιαστές από την Μενδώνη και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να σώσουν την τέχνη από την λογοκρισία – άμεση αθώωση του Πάμπλο Χασέλ, οργανωνόμαστε και δυναμώνουμε τα σωματεία μας! Στοχεύουμε σε ένα μεγάλο κλαδικό σωματείο Τεχνών & Θεαμάτων».

Επιπλέον, σε σχετικό κάλεσμα τονίζουν πως «αν δεν ανταπαντούσαμε όταν βλέπαμε εξόφθαλμα την καταστολή, τώρα θα ήμασταν φοβισμένα και κλεισμένα σπίτια μας. Τα σωματεία του Πολιτισμού όλο και μαζικοποιούνται τον τελευταίο χρόνο. Οι εργαζόμενοι/ες καταλαβαίνουμε το συμφέρον μας, σε αυτά βρίσκουμε ένα μέρος να μιλήσουμε για όλες τις κακοποιητικές συμπεριφορές που βιώνουμε, να μοιραστούμε τα προβλήματά μας, και να μαζί να παλέψουμε για λύσεις. Μας είπανε τεμπέληδες, ότι δουλεύουμε μαύρα από επιλογή, και ρίχνουν το φταίξιμο για την εξάπλωση του ιού στις ίδιες μας τις συγκεντρώσεις τώρα. Έχουν την απαίτηση το κράτος και το κεφάλαιο να απαντύσσονται κανονικά, αλλά εμείς να μένουμε σπίτι και να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τον κόσμο να καταστρέφεται;».