μεγάλη-φωτιά-στην-περιοχή-παντάνασσα-928992
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.08.2021 | 19:15

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Παντάνασσα στη Ρόδο – Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Παντάνασσα στη Ρόδο.

Με σύμμαχο τον δυνατό αέρα οι φλόγες καταστρέφουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους, κατευθυνόμενες προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων που έχει εκκενωθεί.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο του Καλαμώνα- το οποίο έχει εκκενωθεί και έχουν λήφθεί όλα τα μέτρα προστασίας- και κατευθύνεταιαι προς Μαριτσά.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 3 Ε/Π και το ρωσικό Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και στρατιώτες.

Νωρίτερα, χτύπησαν οι καμπάνες στο χωριό της Θόλου.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα

Eκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα Canadair, καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Ενώ, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα, σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου, σε κοντινή απόσταση από το Εθνικό πάρκο της Δαδιάς.

Πυρκαγιά και στο Αγρίνιο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο Παραδείσι Αιτωλοακαρνανίας.

Μάλιστα πριν από λίγη ώρα κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθούν τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

Κι όλα αυτά ενώ η μεγάλη πυρκαγιά της Αχαΐας, που άφησε πίσω της 16 τραυματίες, καμένα σπίτια και χιλιάδες αποτεφρωμένα στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι σήμερα παρουσιάζει καλύτερη η εικόνα.