μεγάλη-φωτιά-στην-κρήτη-412055
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.07.2018 | 14:57

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή “Αχλάδια” Σητείας, του νομού Λασιθίου, κοντά σε σταθμό με ανεμογεννήτριες.

Όσο περνούν οι ώρες, αυξάνονται και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τιθασεύσουν τον “πύρινο εφιάλτη”.

Στο σημείο είχαν σπεύσει μέχρι και νωρίς το μεσημέρι 10 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 20 άνδρες από πυροσβεστικά κλιμάκια της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Αγίου Νικολάου.

Επίσης έχουν σηκωθεί και τα δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής που εδρεύουν σε Ηράκλειο και Χανιά, έχουν καταφθάσει τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων μαζί με δύο υδροφόρες από τον Δήμο Σητείας

«Η φωτιά είναι μεγάλη, δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή αλλά είναι ανεξέλεγκτη. Έχουν σηκωθεί τα ελικόπτερα , έρχονται και άλλες δυνάμεις ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή από στρατό και αεροπορία», ανέφερε το μεσημέρι στο neakriti.gr ο διοικητής της πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης, κ .Μαραγκάκης.

Το έργο πάντως των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι έως και 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

«Στις 10 ξέσπασε η φωτιά στις ανεμογεννήτριες της δημοτικής κοινότητας Αχλαδίων Σητείας από άγνωστη αιτία. Στην αρχή δεν φαινόταν μεγάλης έκτασης όμως λόγω των βόρειων ανέμων πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Έχει κάψει χορτολιβαδικές εκτάσεις, ελαιώνες, ζώα και μελίσσια», ανέφερε στο Νίκος Κοζυράκης αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας.

Αυτό που τρομάζει κυρίως τις αρχές αποτελεί το ενδεχόμενο να ξεφύγει από αυτό το σημείο η φωτιά και να φθάσει προς την κοινότητα Συκιάς.

Πηγή: neakriti