Μέχρι την Πέμπτη το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 4 Αυγούστου 2021 - 13:30
  • Comments Off

Ως την Πέμπτη το πρωί θα βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους αφορά το τμήμα του Περιαστικού Δάσους (Σέιχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει επίσης μέχρι αύριο το πρωί και στο τμήμα της δασικής έκτασης Ωραιοκάστρου (δασόκτημα Ωραιοκάστρου), ενώ σε κατάσταση αυστηρής και αυξημένης επιτήρησης βρίσκονται τα δασικά συμπλέγματα του Δήμου Θέρμης, των Δ.Ε. Λαγκαδά και Δ.Ε. Σταυρού και του Δάσους Χορτιάτη.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «προς το παρόν στην Κεντρική Μακεδονία επικρατεί ηρεμία, με εξαίρεση τη φωτιά στην Ειδομένη». Για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και στο Ωραιόκαστρο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής της, ενώ για την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων σχολίασε ότι αναμένονται τα καιρικά δελτία και οι προβλέψεις για την ερχόμενη εβδομάδα. «Προφανώς θα υπάρχουν πάλι υψηλές θερμοκρασίας ίσως λίγο χαμηλότερες αλλά και πάλι υψηλές, οπότε παραμένουμε σε επιφυλακή» πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΣΕΙΧ ΣΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]