με-ένταση-ξεκίνησε-η-δίκη-για-τον-ομαδι-1157459
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.06.2023 | 22:36

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον

Με προβλήματα άνοιξε η «αυλαία» της δίκης για τον ομαδικό βιασμό ενός 15χρονου αγοριού στο Ίλιον. Η δίκη, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω του ότι τόσο το θύμα όσο και οι δράστες είναι ανήλικοι, αντιμετώπισε το… αιώνιο πλέον πρόβλημα όλων των πολυπρόσωπων δικών, που δεν είναι άλλο από αυτό της αίθουσας διεξαγωγής της δίκης.

Η ακατάλληλη αίθουσα στην οποία είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι ζήτησαν τη μεταφορά της δίκης. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τους με τους δικηγόρους να «απαντούν» με αποχώρηση, αφού οι συνθήκες δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή της δίκης σε ανθρώπινες συνθήκες.

Έπειτα από περίπου δύο ώρες βρέθηκε τελικά μεγαλύτερη αίθουσα στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέγλερη, με αποτέλεσμα να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι επόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του Εφετείου της Αθήνας.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 12 ανήλικοι, οκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

Πάντως, οι πρώτοι έξι μήνες της προσωρινής κράτησης των έξι ανηλίκων κατηγορουμένων που βρίσκονται στις φυλακές, συμπληρώνονται στις 21 Ιουνίου.