με-χειροβομβίδες-επιχείρησαν-να-ληστ-560483
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.11.2018 | 11:17

Με χειροβομβίδες επιχείρησαν να ληστέψουν το σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια

Με χειροβομβίδες ήταν οπλισμένοι οι δύο ληστές που το βράδυ της Δευτέρας επιχείρησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια ενώ οι ληστές στα ΕΛΤΑ στα Βίλια, την Τρίτη, πυροβόλησαν έξι φορές κατά του ειδικού φρουρού που προσπάθησε να τους σταματήσει.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα συγχαρητήρια του αρχηγού του σώματος στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους συνέλαβαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ληστές έφτασαν στο σούπερ μάρκετ στην οδό Αναπαύσεως 100 με κλεμμένο όχημα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο σούπερ μάρκετ και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν έξω από το σούπερ μάρκετ ο ένας από τους ληστές διέφυγε αρχικά προς την πλαϊνή πλευρά του καταστήματος, ενώ ο δεύτερος πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Στην κατοχή του ληστή που άνοιξε πυρ βρέθηκε χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ενώ δεύτερη ίδιου τύπου, βρέθηκε στο όχημα των δραστών. Ο δεύτερος δράστης εντοπίστηκε κρυμμένος σε εξωτερικές σκάλες διπλανής μονοκατοικίας, όπου και συνελήφθη, μετά από σθεναρή αντίσταση, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση των αστυνομικών:

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια (1)

Όσον αφορά τη ληστεία στα Βίλια οι δύο από τους ληστές μπήκαν στα ΕΛΤΑ και με όπλο ακινητοποίησαν τον υπάλληλο αρπάζοντας άγνωστο χρηματικό ποσό.

Όταν ειδικός φρουρός που που υπηρετεί στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό έφτασε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και τους κάλεσε να παραδοθούν, οι δύο ληστές «πυροβόλησαν εναντίον του με ανθρωποκτόνο πρόθεση». Τότε ο ειδικός φρουρός ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο όχημα, στο οποίο τους ανέμενε γυναίκα συνεργός τους και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Σε κοντινή απόσταση το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω σύγκρουσης και δυο δράστες (άνδρας και γυναίκα) διέφυγαν πεζή, ενώ ο τρίτος (αλλοδαπός) συνελήφθη από τον Ειδικό Φρουρό. Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε περίστροφο με έξι πυροδοτημένους κάλυκες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και οι τρεις ληστές που έχουν συλληφθεί «έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα» ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.