βίντεο-ντοκουμέντο-με-αυτό-τον-τρόπο-ά-921966
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.07.2021 | 21:11

Βίντεο-ντοκουμέντο: Με αυτό τον τρόπο άνοιγε η σπείρα τα ATM

Βίντεο ντοκουμέντο με την δράση της σπείρας των ΑΤΜ δημοσίευσε το protothema.gr. Η σπείρα που “χτυπούσε” ΑΤΜ σε Αττική και Κόρινθο χρησιμοποιούσε εύφλεκτα αέρια και εκρηκτικές ύλες. Επίσης, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, συνήθως βαρέα για να μπορούν ρίχνοντας τα πάνω στους τοίχος να εισέλθουν και μέσα στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Οι δράστες πλησίαζαν με το όχημα τους το ΑΤΜ που επιθυμούσαν να διαρρήξουν και ο συνοδηγός με γρήγορες κινήσεις τοποθετούσε τον σωλήνα διοχέτευσης αερίου και με σπινθήρα που προκαλούσε, είτε με μπαταρία είτε με TASER, έδινε έναυση, πραγματοποιώντας την έκρηξη στο ΑΤΜ.

Όταν είδαν ότι η χρήση εύφλεκτων αερίων και εκρηκτικών υλών δεν λειτουργούσε πάντα άρχισαν να χρησιμοποιούν στέρεα εκρηκτικά που τοποθετούσαν πάνω στα ATM.

Επιπλέον, οι δράστες έπαιρναν μέτρα προφύλαξης, καθώς φορούσαν κουκούλες και καλύμματα για να μην είναι διακριτά τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συστάθηκε ειδική ομάδα από την Ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τελικά, μετά από πολύμηνες έρευνες και συλλογή στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τρία άτομα ξένης καταγωγής, ηλικίας 30, 33 και 45 ετών, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για σωρεία αδικημάτων.

Κατά την σύλληψη τους κατασχέθηκαν μία φιάλη υγραερίου, ηλεκτρικά καλώδια, φυτίλια, πιστόλι, φυσίγγια, λοστοί, βαριοπούλα, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος ρολογιών, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Το βίντεο από απόπειρα κλοπής ATM που δημοσίευσε το protothema.gr :