μάτι-δικηγόρος-θυμάτων-απόπειρα-κάλυ-806399
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.07.2021 | 14:31

Μάτι-Δικηγόρος Θυμάτων: Απόπειρα κάλυψης εμπλεκομένων

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη φωτιά στο Μάτι, ο δικηγόρος των θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος, αναφέρθηκε στη νομική έκβαση της υπόθεσης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής, 23 Ιουλίου, ο νομικός ανέφερε ότι η φάση της ανάκρισης έχει ολοκληρωθεί και η απολογία των κατηγορούμενων, καθώς και το πόρισμα του ανακριτή, βρίσκονται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο, έχουν διαπιστωθεί κακουργήματα ενώ, όπως είπε, «έχουν προστεθεί και άλλοι κατηγορούμενοι».

«Το σοβαρότερο είναι πως θα φτάσει η δικογραφία στο δικαστήριο», είπε ο συνήγορος των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι ο οποίος, σε ερώτηση σχετικά, υπογράμμισε ότι υπάρχει απόπειρα κάλυψης κάποιων εμπλεκομένων. «Ασφαλώς, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους. Ο τότε Υπουργός Τόσκας επιχειρούσε και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος. Βεβαίως και υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση και θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο».

Όπως είπε ο Β. Καπερνάρος, στο δικαστήριο αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα, για την υπόθεση, που ως σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά. Επιρρίπτοντας ευθύνες για τη φωτιά στους δύο επικεφαλής της πυροσβεστικής, ανέφερε ότι «εκεί θα πέσουν προσωπεία και μάσκες».

Από την πλευρά του, κάτοικος του Νέου Βουτζά δήλωσε ότι «η αλήθεια θα λάμψει» ενώ εγκαυματίας από την φωτιά έκανε λόγο για «πλήρη αδιαφορία από το κράτος». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, και άλλη κάτοικος της περιοχής ζήτησε να γίνουν τρία πράγματα: 1) ο αίτημα της δικαίωσης, 2) αλήθεια 3) τιμωρία.

«Τρία χρόνια μετά είμαστε ακόμα στο πρώτο» είπε η ίδια και συμπλήρωσε ότι «η 23η Ιουλίου προκλήθηκε από ανθρώπινες ενέργειες που προκάλεσαν τη φυσική καταστροφή, κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο μόνο για φυσική καταστροφή».