μαθητής-με-όπλο-στο-σχολείο-καταγγελί-1003375
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.03.2022 | 08:49

Μαθητής με όπλο στο σχολείο: Καταγγελίες πως δεχόταν συστηματικό bullying

Μαθητής Γυμνασίου πήρε μαζί του στο σχολείο αεροβόλο όπλο, το οποίο είχε πάρει κρυφά από τον αδερφό του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το παιδί δεχόταν απειλές από μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου, ενώ φαίνεται να τον είχαν παρενοχλήσει και στο παρελθόν.

Όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου στους γονείς τους, το συγκεκριμένο παιδί είχε στην κατοχή του το αεροβόλο ακόμα και κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Μάλιστα, η αναστάτωση, όταν οι γονείς πληροφορήθηκαν το γεγονός, ήταν μεγάλη.

Ένας γονέας τόνισε: «αν το παιδάκι αυτό χθες την ώρα που έδειχνε το όπλο εκπυρσοκροτούσε τι θα έκανε το σχολείο, τι θα είχε να μου πει; Αφού σχόλασαν τα παιδιά πήραμε ένα mail που έλεγε κάτι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών μας. Ότι είναι ασφαλή στο σχολείο, ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα τι είχε γίνει, ποια ενημέρωση είχαμε εμείς από το σχολείο για ένα τέτοιο περιστατικό».

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και μετά από έρευνα εντόπισε το αεροβόλο όπλο στον χώρο του. Σχηματίστηκε δικογραφία και μετά από εντολή εισαγγελέα ο 13χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν σήμερα το σχολείο.




Ο 13χρονος μαθητής της πρώτης γυμνασίου κουβαλούσε μαζί του το αεροβόλο επειδή ένιωθε απειλή από μεγαλύτερους μαθητές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε δεχθεί άγριο μπούλινγκ και όπως ανέφεραν άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον είχαν ενημερώσει το σχολείο για την βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν. Το σχολείο όμως δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο εκφοβισμός συνεχιζόταν και το παιδί ένιωσε ότι έπρεπε να προστατευτεί μόνο του. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που πήρε κρυφά το αεροβόλο όπλο στο σχολείο, ανέφεραν. Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων γονιών πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που δεν έχει δώσει αφορμές.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, ο σύλλογος διδασκόντων πρόκειται να συνεδριάσει, και προσανατολίζεται στην απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο. Ωστόσο μένει να φανεί τι θα γίνει και τι υποστήριξη θα χρειαστεί όχι μόνο ο 13χρονος αλλά και τα παιδιά που φέρονται να τον εκφόβιζαν και αν θα αντιμετωπίσουν κι εκείνα κάποια επίπτωση.