masterchef-5-η-ηχηρή-αποχώρηση-που-ανατρέπει-τα-δ-779869
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2021 | 12:28

MasterChef 5: Η ηχηρή αποχώρηση που ανατρέπει τα δεδομένα

Μια σειρά από δοκιμασίες θα φέρει κάποιους ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τον διαγωνισμό. H τελευταία μέρα για έναν παίκτη φτάνει, απόψε 11/5, στο νέο επεισόδιο του MasterChef 5, με τα συναισθήματα των συμπαικτών του να είναι ανάμεικτα.

Τρεις ομάδες διαγωνίστηκαν στην τελευταία ομαδική δοκιμασία στον διαγωνισμό. Η θέση στην κορυφή όμως χωρούσε μόνο έναν νικητή. Αυτός ήταν κόκκινης απόχρωσης, με τους Αλέξανδρο, Τζιοβάνι και Μαργαρίτα να αναδεικνύονται νικητές.

Το πιάτο που έπιασε το απόλυτο

Το αποτέλεσμα κρίθηκα στο τελευταίο πιάτο, το επιδόρπιο. Εκεί η κόκκινη ομάδα όχι απλά απέσπασε καλή βαθμολογία αλλά πήρε το απόλυτο. Οι τρεις chefs βαθμολόγησαν με 30/30 την ομάδα με αρχηγό τον Αλέξανδρο, χαρίζοντας τους τη νίκη. Με τέτοια βαθμολογία κανένας από τους αντιπάλους δεν μπορούσε να αμφισβητήσει φυσικά το αποτέλεσμα.

Οι υπόλοιποι έξι διαγωνιζόμενοι έδωσαν μια σκληρή και δύσκολη μάχη για την ασυλία. Εκεί νικητής αναδείχθηκε ο Ιωάννης, ο οποίος παρά την προσπάθεια της Μαρίνας, εξασφάλισε την είσοδο στην οχτάδα. Για τους υπόλοιπους πέντε η μάχη θα συνεχιστεί σήμερα.

Εκεί ένας θα καταφέρει να απαλλαχτεί από το άγχος ενδεχόμενης αποχώρησης, αφού θα κερδίσει την νέα διαδικασία ασυλίας. Οι υπόλοιποι τέσσερις όμως θα φορέσουν τις μαύρες ποδιές και θα κληθούν να μονομαχήσουν για να παραμείνουν στο παιχνίδι.

Μεγάλη μάχη με πικρό φινάλε

Εκεί θα πρέπει να φτιάξουν ένα πιστό αντίγραφο του πιάτου που θα δημιουργήσει ο καλεσμένος chef, Βασίλης Μουρατίδης. Η εικόνα των τεσσάρων πιάτων θα είναι πολύ κοντά, με τις διαφοροποιήσεις να έρχονται στο κομμάτι της γεύσης.

Μια από τις τέσσερις προσπάθειες υπολείπεται των άλλων, με τον δημιουργό του πιάτου να βλέπει την πόρτα της εξόδου από το MasterChef 5. Μια ανατρεπτική αποχώρηση, που πιθανότατα δεν περίμεναν και πολλοί βρίσκεται προ των πυλών.