μαρουσάκης-για-καθαρά-δευτέρα-ισχυρέ-885030
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.03.2021 | 14:12

Μαρουσάκης για Καθαρά Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες

Θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπει για την Καθαρά Δευτέρα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook γράφει:

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ – ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Στον πρώτο μας χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα (σκούρα μπλε – ροζ χρώματα).

 Έτσι λοιπόν αυτά θα αφορούν το σύνολο της δυτικής χώρας, την κεντρική – ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το βόρειο – ανατολικό Αιγαίο.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ προς τα βορειοδυτικά τμήματα θα χιονίσει και πιο χαμηλά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω).

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Στον δεύτερο χάρτη μας σημειώνουμε τις μέγιστες εντάσεις των δυτικών βορειοδυτικών ανέμων όπου θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ σε αρκετές περιοχές καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα.

Σημειώστε ότι στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και με έμφαση την ανατολική Πελοπόννησο ίσως οι εντάσεις των ανέμων ξεπεράσουν και τα 9 μποφόρ!!! μιας και θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς θα κατέρχονται από τους ορεινούς όγκους των κεντρικών – ανατολικών τμημάτων.

Μεγάλη προσοχή και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στις ανατολικές πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου λόγω ανάπτυξης του ίδιου φαινομένου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Στον τελευταίο μας χάρτη σημειώνουμε την ημερήσια κύμανση της θερμοκρασίας η οποία στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το βράδυ και μετά. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!