μαρκόπουλο-μοτοσικλετιστές-χωρίς-πι-553131
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.04.2020 | 21:34

Μαρκόπουλο: Μοτοσικλετιστές χωρίς πινακίδες “έσπασαν” μπλόκο της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, οκτώ μηχανές μεγάλου κυβισμού και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας «έσπασαν» το αστυνομικό μπλόκο στην περιοχή του Μαρκόπουλου. Οι αναβάτες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από το σημείο όπου διεξάγονταν οι έλεγχοι, με τους αστυνομικούς να διαβιβάζουν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης το περιστατικό. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Κερατέας, ωστόσο παρά τις αναζητήσεις οι αναβάτες δεν εντοπίστηκαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ethnos.gr,  στο ίδιο μπλόκο οι άνδρες της αστυνομίας αφαίρεσαν για 60 μέρες τις πινακίδες από οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος τους είπε πως ξεκίνησε από την Αθήνα για να αγοράσει κρέας στο Μαρκόπουλο. Μάλιστα το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν 300 ευρώ. Παράλληλα δεν έλειψαν και οι παραβάσεις πολιτών σε δρόμους που οδηγούν σε εξοχικές κατοικίες της Αττικής, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών και στην περιοχή της Κινέτας. Στο συγκεκριμένο σημείο οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε οδηγούς αλλά και πεζούς ενώ βεβαίωσαν και παραβάσεις 300 ευρώ. Στο μεταξύ η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μπορεί να ήταν μηδενική, αλλά υπήρχαν διεξοδικοί έλεγχοι στα διόδια της Ελευσίνας.

Yπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια:

  • (34) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:
  • (19) στην Αττική,
  • (5) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (4) στη Θεσσαλονίκη,
  •  (4) στην Ήπειρο και
  • (2) στη Θεσσαλία.

Για τις παραβάσεις αυτές  επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (14) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (678) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (379) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.