μαριάννα-βαρδινογιάννη-και-μαρέβα-μη-481231
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2018 | 16:29

Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαρέβα Μητσοτάκη «ξεναγούν» τον Κάρολο (φωτο)

Μετά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ο πρίγκιπας Κάρολος συνέχισε την ξενάγησή του στη βίλα Αριάδνη, δηλαδή το σπίτι στο οποίο έμενε ο αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς όταν έκανε τις ανασκαφές.

Οι υπεύθυνοι του χώρου έδειξαν στον Βρετανό πρίγκιπα πώς μαγείρευαν στη Μινωική Εποχή. Στο πλευρό του Καρόλου βρέθηκαν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία έχει σπουδάσει Αρχαιολογία, κάνοντας διατριβή σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στη Μινωική Κοινωνία, αλλά και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Βρετανική Σχολή Αθηνών, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία διατηρεί φιλική σχέση με τον πρίγκιπα Κάρολο, του έκανε δώρο το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο είναι αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield.

Επιπλέον, η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε με τον πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του «Ερωτόκριτου» στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.