μανώλης-σφακιανάκης-γονείς-μην-εφησ-197216
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.10.2019 | 18:13

Μανώλης Σφακιανάκης: «Γονείς, μην εφησυχάζετε, έρχεται καινούργιο διαδικτυακό παιχνίδι»

«Γονείς, μην εφησυχάζετε, έρχεται καινούργιο διαδικτυακό παιχνίδι» είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας

Ούτε μια μέρα δεν πέρασε από το κλείσιμο της online πλατφόρμας του διαδικτυακού παιχνιδιού Fortnite και η εταιρεία ήδη λανσάρει το νέο παιχνίδι πιο θελκτικό για τα παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο protothema.gr ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, η εταιρεία Epic Games επικοινωνιακά έκλεισε έξυπνα τον έναν κόσμο του παιχνιδιού προκειμένου να λανσάρει πιο έξυπνα το νέο παιχνίδι της.

«Η εταιρεία που δημιούργησε το διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite, κατά την κρίση μου, “έριξε” το παιχνίδι επικοινωνιακά. Στη συνέχεια η ίδια εταιρεία, ετοιμάζει ένα άλλο παιχνίδι το οποίο σε λίγες μέρες θα βγει στην επιφάνεια» είπε.

Ο κ. Σφακιανάκης υπογράμμισε ότι όσο το παιχνίδι ήταν online, το ινστιτούτο είχε δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες τηλεφωνήματα παραπόνων από γονείς οι οποίοι δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν τον εθισμό που είχε δημιουργήσει το παιχνίδι στα παιδιά τους. Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα της επαγρυπνήσεις των γονέων για τους χιλιάδες παιδόφιλους που μπορούν και μιλούν μέσω του chat του παιχνιδιού στα παιδιά.

«Εδώ θέλω να προσθέσω πως όσο καιρό ήταν το παιχνίδι σε δράση, εκατοντάδες χιλιάδες μανάδες από όλο τον κόσμο έκαναν παράπονα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες παιδόφιλοι ήταν χαρούμενοι. Μάλιστα βγήκαν εταιρείες και είπαν ότι οι παιδόφιλοι βρίσκουν τα θύματα τους μέσα από το chat του παιχνιδιού. Δηλαδή το chat είναι η κερκόπορτα του εγκλήματος και ειδικά της παιδοφιλίας και της κακοποίησης των μικρών παιδιών» είπε.

Τέλος ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας ανέφερε ότι αναμένει με αγωνία να δουν την πλατφόρμα του νέου παιχνιδιού της εταιρείας ώστε να έχει γνώση σχετικά με την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.

«Το αποτέλεσμα από όλα αυτά ήταν και είναι ένα και μοναδικό: αναμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο παιχνίδι για να δούμε τους γονείς κατά πόσο θα αντιδράσουν ή όχι. Εύχομαι να μην είναι πολύ εθιστικό γιατί ο εθισμός είναι μια κλινική διαταραχή. Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι όταν όμως υπερβαίνει τις δύο ώρες με το ίδιο παιχνίδι τότε αρχίζει ο εθισμός. Πολλοί γονείς όταν διαπίστωσαν ότι το εθιστικό παιχνίδι Fortnite είχε κατέβει από το διαδίκτυο πήραν τηλέφωνο στο Ινστιτούτο και μας ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες μας, καθώς όπως μας είπαν είχαν απαλλαχθεί από τον βραχνά του παιχνιδιού όπου τα παιδιά τους ώρες επί ωρών έπαιζαν και δεν ήξεραν πως να τα αντιμετωπίσουν. Έτσι οι γονείς έπαιρναν τηλέφωνο για να μας ρωτήσουν εάν το παιχνίδι θα λειτουργήσει ξανά και όταν άκουγαν πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα ξαναλειτουργήσει, χαιρόντουσαν» είπε.